Šią cukinijų užtepėlę gaminu visada, kai prasideda cukinijų sezonas. Ją labai lengva paruošti ir ji yra labai skani. Kiekvienas gali ją pritaikyti pagal savo skonį ir pageidavimą. Ji tikrai skani!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 česnako skiltelių
  • Vandens
  • Kietai virto kiaušinio trynio
  • 1 valgomojo šaukšto grietinės arba naminio majonezo be aliejaus
  • 2 šaukštų garstyčių
  • 3 didelių cukinijų
  • Druskos pagal skonį
  • 140 g neriebaus baltojo jogurto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Cukinijas nulupkite.

REKLAMA

Perpjaukite per pusę.

REKLAMA

Iš vidaus išimkite sėklas.

REKLAMA

Sutarkuokite stambia tarka.

Užvirinkite vandenį su druska.

REKLAMA

Kai užvirs, sudėkite cukinijas.

REKLAMA

Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukinijos suminkštės.

Iš tiesų tereiks vos kelių minučių.

REKLAMA

Tada nupilkite vandenį.

REKLAMA

Perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

REKLAMA

Kietai išvirkite kiaušinį.

Nulupkite ir atskirkite trynį.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite virtą trynį su jogurtu, išspaustais česnakais, majonezu.

REKLAMA

Taip pat galite įpilti citrinos sulčių.

Sumaišykite su virtomis nusausintomis ir susmulkintomis cukinijomis.

REKLAMA

Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Patiekite su šviežia duona.

Taip pat į užtepėlę įdedu smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].