Dar neteko valgyti taip skaniai paruoštų cukinijų!

REKLAMA

Puikus lengvai paruošiamų ir labai skanių cukinijų receptas, kurį iš karto pamėgsite. Šio patiekalo nereikia kepti keptuvėje, o jis bus labai skanus ir traškus.

Sėkmės pagrindas – česnakų ir sūrio mišinys, kuriame cukinijas reikia pavolioti prieš kepimą. Šį receptą radome jums „YoutTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 vidutinių cukinijų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės parmezano sūrio (237 ml)
  • 1 stiklinės (237 ml) džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Raudonėlio
  • Šviežio baziliko
  • 2 skiltelių česnako
  • Jogurto 1 stiklinės (237 ml)
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 skiltelės česnako
  • Kalendros

Gaminimo eiga:

Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgomis skiltelėmis.

REKLAMA

Iš vienos pusės apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir parmezano sūrį.

REKLAMA

Taip pat įdėkite raudonėlio.

REKLAMA

Galiausiai rankomis suplėšykite ir įdėkite šviežią baziliką, susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Ant šio mišinio viršaus sudėkite cukinijos griežinėlius aliejumi patepta aliejumi puse į apačią.

REKLAMA

Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kitą cukinijų pusę. Po to apvoliokite ir šią pusę džiūvėsėliuose.

REKLAMA

Sudėkite taip paniruotus cukinijos gabalėlius į skardą.

REKLAMA

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

REKLAMA

Padažui skirtus ingredientus sumaišykite atskirame dubenyje.

REKLAMA

Iškeptas cukinijas patiekite su jogurto padažu.

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].