Jei svarstote pradėti sveikiau maitintis, į savo mitybos racioną įtraukite šiuos cukinijų blynus, kurių ruošimui nereikės naudoti miltų.

REKLAMA

Šie kvapnūs ir skanūs blynai puikiai tiks sotiems ir maistingiems pusryčiams: šis valgis taps tikru energijos užtaisu!

Jei norite, kad cukinijų blynai būtų minkšti, juos ruošdami naudokite trintuvą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 cukinijos
  • 2 kiaušinių
  • 3,5 valg. š. avižinių dribsnių
  • 100 ml kefyro
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite cukiniją. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite daržovę nedideliais gabalėliais.

Smulkintą cukiniją suberkite į trintuvą, supilkite kefyrą, įdėkite česnako skiltelę. Sutrinkite iki vientisos masės.

REKLAMA

Gautą masę supilkite į gilų indą. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius ir suberkite avižinius dribsnius. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Prie tokio sotaus patiekalo puikiai tiks aromatingas mėtų padažas. Sumalkite 10 mėtų lapelių, išspauskite 1 česnako skiltelę, sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].