Citrinų marinate keptos daržovės. Norėsite dar ir dar...

Yra žinoma, kad mėsos patiekalus organizmas geriau pasisavina ir lengviau virškina, jei patiekiami su daržovėmis. O keptos daržovės yra ne tik puikus lengvas garnyras, bet ir sveikas pagrindinis patiekalas.

REKLAMA

Pagrindinė keptų daržovių, kurias šiandien siūlome, paslaptis yra citrinų marinatas. Tai puikiai parodo kiekvieno ingrediento skonį, taip pat padeda išlaikyti originalią daržovių spalvą. Nesigailėsite!

keptos daržovės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Cukinija 2 vnt
  • Baklažanas 1 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Saldi paprika 1 vnt
  • Česnakai 4 skiltelės
  • Citrinos sultys 20 ml
  • Petražolės 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Supjaustykite daržoves dideliais griežinėliais ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Pagardinkite druska pagal skonį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite marinuotis.

keptos daržovės

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Daržoves perkelkite į kepimo indą, suteptą alyvuogių aliejumi, ir uždenkite folija. Kepkite 15 minučių.

REKLAMA

Nuimkite foliją, įjunkite grilių orkaitėje ir palikite kepti dar 10 minučių.

keptos daržovės

REKLAMA
Keptos daržovės skanios ir šiltos ir šaltos, o patiektos gali būti su mėsa, žuvimi ar vienos!

Cukinijos su grietine ir sūriu. Greitas ir labai skanus užkandis

Cukinijos su grietine ir sūriu. Greitas ir labai skanus užkandis

Galiausiai tokie ilgai laukti sezoniniai produktai pradėjo pasirodyti prekybos centrų lentynose. Negalima jų nenaudoti! Cukinijos ir patiekalai su jomis – geriausias dalykas ant bet kurio stalo.

REKLAMA

Yra daugybė šio skanaus produkto receptų, tačiau norime pasidalinti su jumis vienu sėkmingiausių.

Cukinijos

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 cukinijos
  • 70 g kietojo sūrio
  • 100 g grietinės
  • 1 skiltelės česnako
  • Petražolių pagal skonį
  • Krapų pagal skonį
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite cukiniją, supjaustykite riekelėmis ir pabarstykite druska.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką išspauskite.

Cukinijos

REKLAMA

Sumaišykite sūrį, česnaką ir grietinę. Jei norite, į padažą galite pridėti kapotų žalumynų.

REKLAMA

Sutepkite skardą augaliniu aliejumi ir išdėliokite cukiniją. Tolygiai paskirstykite grietinės padažą ant cukinijos paviršiaus.

Cukinijos

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite cukinijas 20 minučių.

Sveikiname, sultingos ir švelnios cukinijos paruoštos. Patiekite šiltas arba šaltas.

Cukinijų tortas. Nesaldus patiekalas, kuris papuoš jūsų stalą!

Paprastai, Cukinijų tortas pareikalauja daug laiko. Pirmiausia su tešla, tada su kitais ingredientais. Deja, vitaminai sunaikinami, o cukinijų nauda tampa jokia. Rezultatas – labai kaloringa bomba. O jei viską sutepiate riebiu majonezu…

REKLAMA

Ypač tiems, kurie nori kuo geriau išnaudoti vasarines daržoves, paruošėme sveiko ir skanaus cukinijų torto receptą. Jokio kepimo ir riebaus padažo. Be kiaušinių, miltų, be lašo riebalų – tik vitaminai! Valgant (net ir didžiuliais kiekiais) nenukentės nė vienas juosmuo.

Cukinijų tortas

REKLAMA

CUKINIJŲ TORTAS

Norėdami paruošti šį užkandį, rinkitės sultingas ir jaunas cukinijas, kuriuose dar nebuvo susiformavusios sėklos. Tarp sluoksnių galite įdėti bet kokius žalumynus, pomidorus, keptas paprikas ar baklažanus.

Jums reikės:

  • 3 jaunos cukinijos
  • 200 g grietinės arba jogurto
  • 200 g fetos sūrio arba minkšto sūrio
  • krūva rukolos ar kitų žalumynų
  • krūva krapų
  • 1 skiltelė česnako
  • prieskoniai, druska pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Cukinijas gerai nuplaukite ir, jei reikia, nulupkite. Supjaustykite 0,5–1 cm storio riekelėmis. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, suberkite prieskonius ir leiskite pastovėti 10 minučių.

Cukinijų tortas

REKLAMA

Ant grotelių arba kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išdėliokite cukiniją. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės. Kai tik cukinijos taps minkštos ir lengvai paruduos, tai reiškia, kad jos yra paruoštos.

Kol cukinijos kepa, paruoškite padažą. Grietinę sumaišykite su pjaustytomis žolelėmis, česnaku, druska ir prieskoniais.

REKLAMA

Kai cukinija atvės, pradėkite rinkti tortą.

REKLAMA

Įdėkite cukinijas į didelę lėkštę. Sutepkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite su likusiomis cukinijomis. Torto viršų padenkite likusiu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Cukinijų tortas

REKLAMA

Cukinijų tortas gali būti valgomas iš karto, bet geriau įdėti jį į šaldytuvą kelioms valandoms, kad jis gerai įsigertų. Gero apetito!

REKLAMA

Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip padaryti cukinijų tortą, žiūrėkite vaizdo įrašą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].