Cinnabons bandelės yra garsiausios bandelės pasaulyje. Švelnių minkštos purios tešlos skrituliukų su kvapniu cinamonu ir grietinėle turėtų paragauti kiekvienas. Norint pasimėgauti šiuo puikiu kepiniu, nebūtina eiti į kavinę ar kepyklėlę. Cinnabons bandeles su cinamonu galima lengvai pasigaminti namuose.

REKLAMA

Cinnabons bandelės yra ne tik skanus kepinys, tai – kulinarinis prekės ženklas. Anksčiau bandelių receptas buvo akylai saugoma paslaptis. Viena amerikiečių konditerių šeima ilgai kūrė šį receptą, o paskui kepė ir pardavinėjo bandeles tik savo firminėse kepyklėlėse. Jie niekam neatskleidė savo paslapčių. Tačiau anksčiau ar vėliau visos paslaptys išaiškėja, ypač tokių skanių Cinnabons bandelių receptas. Mums malonu juo pasidalinti su jumis.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • 2 kiaušiniai
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 200 g šilto pieno
  • 6 g sausų mielių
  • 60 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 400 g miltų
  • 70 g sviesto

Įdarui:

REKLAMA
  • 60 g sviesto
  • 70 g cukraus
  • 15 g cinamono

Glajui:

  • 250 g maskarponės arba riebios grietinėlės.
  • 50 g cukraus pudros

Paruošimo būdas

REKLAMA

Pirmiausia reikia pašildyti pieną. Jo temperatūra turėtų būti apie 36-38 laipsniai. Į pieną suberkite sausas mieles, 3 valgomuosius šaukštus miltų ir 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus. Lengvai išmaišykite ingredientus. Uždenkite raugą rankšluosčiu ir palikite 5-10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

REKLAMA

Tešla

Kai raugas pakils, paimkite du vištų kiaušinius ir įmuškite juos į atskirą dubenį. Įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, vanilinio cukraus ir likusį įprastą cukrų. Išmaišykite plaktuvu, kad susidarytų vientisa masė. Sudėkite į ją raugą.

REKLAMA

Po to maišydami dalimis suberkite miltus. Tešlą iš pradžių išmaišykite mentele, o paskui išminkykite rankomis. Tešla turi būti pakankamai lipni, kad išlaikytų savo formą. Atšildykite 70 g sviesto iki kambario temperatūros ir įmaišykite jį į tešlą. Kad būtų patogiau, perkelkite tešlą ant virtuvinio plataus stalo ir 5-10 minučių minkykite ją rankomis. Tada perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 40-50 minučių.

REKLAMA

Įdaras

Praėjus šiam laikui, dar kartą maždaug minutę paminkykite tešlą. Tada pabarstykite ją miltais ir kočėlu iškočiokite į stačiakampį paplotėlį. Įdarui naudokite 60 g sviesto. Ištepkite juo visą stačiakampį. 70 g cukraus sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite juo tešlą.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite įdarą ir suvyniokite tešlą į ritinėlį. Po to paimkite tvirtą siūlą ir supjaustykite tešlą į 10 maždaug 4 cm pločio gabalėlių. Užlenkite vieną tešlos kraštą po ruošiniu, kad tvirtai sujungtumėte ritinėlio tešlą.

REKLAMA

Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 minučių. Tada cinamonines bandeles pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 16-20 minučių.

REKLAMA

Glajus

REKLAMA

Kol bandelės kepa, galite pasigaminti glajų. Tam paimkite kreminį maskarponės sūrį arba grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite. Glazūruokite bandeles, kol jos dar karštos.

REKLAMA

Pažiūrėkite šį vaizdo įrašą, kuriame rasite Cinnabons bandelių gamybos receptą nuo tešlos paruošimo iki glazūros.

Cinnabons bandelės su cinamonu yra minkštos ir švelnios kaip debesėlis. Į šias gražuoles galima žiūrėti su pasimėgavimu – ir ne veltui jos pelnė populiarumą visame pasaulyje. Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].