Minkšti ir putlūs blyneliai su kefyru, kuriuos kai kurie žmonės vadina čigoniškais blyneliais. Jie greitai paruošiami, ilgai išlieka minkšti, nesugeria daug augalinio aliejaus, todėl nėra labai riebūs. Galite juos paruošti tiesiog paprastai, be įdaro, arba su bet kokiu pasirinktu įdaru pagal savo skonį.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kefyro, 500 ml
  • Grietinės, 2 šaukštų
  • Sijotų miltų, 800 g
  • Žiupsnelio druskos
  • Cukraus, 2 šaukštų
  • Sodos, 1 arbatinio šaukštelio
  • Augalinio aliejaus, 3 šaukštų
  • Kiaušinio 1vnt.

Norint pasiruošti jums reikalingą įdarą, jums papildomai reikės:

REKLAMA
  • Svogūnų laiškų
  • Kietai virto kiaušinio
  • Tarkuoto sūrio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Miltus persijokite ir dalį jų sumaišykite su soda, druska, cukrumi, kiaušiniu, grietine, augaliniu aliejumi.

Masę gerai išmaišykite, įpilkite kefyro ir palikite kambario temperatūroje.

REKLAMA

Sumaišykite tešlą.

Patarimas: miltus dėkite dalimis, tešla turi būti minkšta ir nelipni, todėl miltų galite naudoti mažiau nei čia nurodyta.

REKLAMA

Įdėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į porcijas, į nedidelius rutuliukus, iškočiokite kočėlu ir kepkite augaliniame aliejuje.

REKLAMA

Jei gaminate blynus su įdaru, tada tešlą plonai apvoliokite miltuose, įdėkite įdarą, suvyniokite ir vėl iškočiokite kočėlu.

Naudokite bet kokį įdarą pagal galimybes arba norimą skonį, o kefyrą galite pakeisti natūraliu jogurtu arba grietine.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].