Siūlome jums įdomų originalaus pomidorų-česnako padažo receptą. 

REKLAMA

Šis padažas yra puiki alternatyva bet kokiam mėsos padažui. Net švieži ryžiai, grikiai ar bulvės su jais pavirs labai skaniu patiekalu.

REKLAMA

Receptas yra paprastas ir puikiai tinka įvairiems patiekalams!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

laiškinių česnakų – 500 gramų;

REKLAMA

pomidorų sultys – 250 mililitrų;

REKLAMA

cukraus – 1 arbatinis šaukštelis;

REKLAMA

vandens – 2 virtuviniai šaukštai;

REKLAMA

pusės citrinos sulčių;

REKLAMA

druska, juodieji pipirai – pagal skonį;

REKLAMA

aliejus.

REKLAMA

Gaminimas:

Nupjaukite česnakų lapų kotelius. Pačius lapus galite naudoti salotoms, o kotelių reikės padažui.

REKLAMA

Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite lapų kotelius, įpilkite 2 šaukštus vandens, uždenkite keptuvę ir troškinkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

REKLAMA

Galite naudoti nusipirktas pomidorų sultis arba patys jas pasidaryti: nulupkite pomidorus ir minkštimą sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Sultis supilkite į keptuvę.

REKLAMA

Įberkite druskos, juodųjų pipirų, cukraus, sumaišykite turinį, uždenkite ir virkite 7 minutes ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Į keptuvę išspauskite citrinos sulčių, išmaišykite, išjunkite ugnį ir leiskite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Patiekite kaip padažą prie pagrindinių patiekalų ir garnyrų.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].