Dažnai pasitaiko, kad stalas jau būna nukrautas maistu, o kas nors staiga užsinori česnako. Bet padalinti jį skiltelėmis, nulupti, susmulkinti… Ne visada norisi teptis rankas, o be to, dar ir lukštai visur po to mėtosi. Koks galėtų būti sprendimas? Česnakinė pasta, kurios naudojimas neturi apribojimų: puikiai tiks prie mėsos, šoninės, padažų, užtepti ant duonos ir įdėti į įvairias salotas.

ČESNAKINĖ PASTA

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 250 g česnakų
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
  • 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 krapų šakelės

GAMINIMO BŪDAS:

Paimkite nedidelį sterilų stiklainį ir česnakus.

Česnakus nulupkite. Pašalinkite sugedusias skilteles.

Česnakus sudėkite į trintuvo dubenį. Įpilkite aliejaus, acto ir krapų.

Trinkite iki vientisos masės.

Pripildykite stiklainį česnakų pastos. Ant viršaus užpilkite šiek tiek aliejaus ir pastą padėkite į šaldytuvą.

Dabar tik reikės atidaryti šaldytuvą, kad patiekalui galėtumėte pridėti šiek tiek gardaus prieskonio.

Šią pastą galite laikyti šaldytuve kelis mėnesius, ir nebus jokių problemų, jei tik į ją neįdėsite nešvaraus šaukšto. Ilgiau jos laikyti šaldytuve neprireiks. Greičiausiai ją suvalgysite greičiau.

Dabar išsiimkite juodos duonos riekę, patepkite ją plonu sviesto sluoksniu, tada uždėkite pusę arbatinio šaukštelio česnakų pastos, griežinėlį pomidoro ir ploną šaldytų lašinukų ar šoninės riekelę. Gero apetito ir smagių kulinarinių eksperimentų!

Česnakai yra vieni pigiausių ir kartu sveikiausių maisto produktų. Kad ištisus metus turėtumėte šviežių ir kvapnių daržovių, turite žinoti, kaip juos teisingai laikyti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].