Šiuos pyragaičius nesunkiai paruoš net ir neįgudusios virtuvės šeimininkės: jums tereikės kelių paprastų maisto produktų, ir minimaliomis pastangomis paruošite tikrai skanų desertą, kuris sužavės ne tik jus pačius, bet taip pat ir atvyksiančius svečius.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

250 g miltų

0,5 valgomojo šaukšto sodos

REKLAMA

0,25 valgomojo šaukšto druskos

100 g kambario temperatūros sviesto

REKLAMA

100 g grietinės

Taip pat reikės:

REKLAMA

1 kiaušinio

90 g miltų

REKLAMA

90 g cukraus

25 g kambario temperatūros sviesto

REKLAMA

Kaip gaminti?

  1. Išsijokite miltus, įberkite druskos ir sodos. Įdėkite kambario temperatūros sviesto, ir rankomis maišykite tešlą.

REKLAMA

2. Įpilkite grietinės, viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

REKLAMA

3. Persijokite 90 g miltų, įberkite cukraus, įdėkite sviesto, ir rankomis minkykite tešlą.

REKLAMA

4. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio, ir atskirai išplakite šakute su 1 šaukštu vandens.

REKLAMA

5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ją patepkite atskirai pagaminta mase.

REKLAMA

6. Paruoštą tešlą suvyniokite į ritinį, patepkite kiaušinio tryniu, ir supjaustykite maždaug 1 cm storio gabalėliais. Pabarstykite likusiais miltais.

REKLAMA

7. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje (apie 35–40 minučių).

Kai pyragaičiai bus paruošti, galite juos patiekti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].