Orkaitėje kepamas varškės apkepas su obuoliais yra toks švelnus, kad net tirpsta burnoje! Be galo skanu!

REKLAMA

Sudėtis:

  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 0,5 puodelio grietinės
  • 3 šaukštai miltų

Įdarui:

  • 2 obuoliai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas cukraus

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Susiraskite gilią formą, kurioje galėtumėte iškepti pyragą (jei tokios formos nėra, tada tiesiog paimkite paprastą keptuvę).
  2. Uždėkite ant ugnies, įdėkite sviesto.
  3. Apibarstykite obuolius cukrumi ir kepkite 4 min. iš kiekvienos pusės.
  4. Tešlai sutrinkite varškę, cukrų ir kiaušinius. įpilkite grietinės ir miltų, gerai išmaišykite.
  5. Tešlą supilkite ant obuolių, minutę palaikykite ant ugnies (jei kepėte obuolius keptuvėje, tada tiesiog perkelkite juos į kepimo indą ir daugiau nedėkite indo ant ugnies).
  6. Tada pašaukite apkepą į iki 200 ° C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol visiškai iškeps, maždaug 30–35 minutes.
  7. Patiekite pyragą, kai jis šiek tiek atvės.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].