Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais! Paskanaukite!

orkaitėje kepamas varškės apkepas su obuoliais yra toks švelnus, kad net tirpsta burnoje! Be galo skanu!

Sudėtis:

250 g varškės

2 kiaušiniai

3 šaukštai cukraus

žiupsnelis druskos

0,5 puodelio grietinės

3 šaukštai miltų

Įdarui:

2 obuoliai

2 šaukštai sviesto

1 šaukštas cukraus

Gaminimas:

Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Susiraskite gilią formą, kurioje galėtumėte iškepti pyragą (jei tokios formos nėra, tada tiesiog paimkite paprastą keptuvę).

Uždėkite ant ugnies, įdėkite sviesto.

Apibarstykite obuolius cukrumi ir kepkite 4 min. iš kiekvienos pusės.

Tešlai sutrinkite varškę, cukrų ir kiaušinius. įpilkite grietinės ir miltų, gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite ant obuolių, minutę palaikykite ant ugnies (jei kepėte obuolius keptuvėje, tada tiesiog perkelkite juos į kepimo indą ir daugiau nedėkite indo ant ugnies).

Tada pašaukite apkepą į iki 200 ° C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol visiškai iškeps, maždaug 30–35 minutes.

Patiekite pyragą, kai jis šiek tiek atvės.

Skanaus!

Šaltinis