Burnoje tirpstantis krevečių padažas. Išbandykite!

Sunku nustebinti jūros gėrybių mėgėjus, tačiau japoniškų restoranų virėjai tai puikiai sugeba! Ar gali įsivaizduoti, kad padaže, kuris patiekiamas su krevetėmis, yra tokių, atrodytų, nesuderinamų ingredientų, kaip vasabis ir sutirštintas pienas? Tikime, kad aštrus krevečių padažas su stipriu, kreminiu skoniu jums patiks. Išmėginkite jį!

REKLAMA

Ingredientai:

  • vasabio milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • šiltas vanduo – 2-3 valgomieji šaukštai
  • sutirštintas pienas – 1 valgomasis šaukštas
  • pusės citrinos žievelės
  • citrinų sultys – 0,5 valgomojo šaukšto
  • majonezas (nearomatizuotas) – 3-4 valgomieji šaukštai.

Gaminimas:

Vasabio miltelius atskieskite šiltu vandeniu. Kuo karštesnis vanduo, tuo ryškesnis bus vasabio skonis, tad padažas bus aštresnis. Miltelius gerai išmaišykite iki tešlos, tada įpilkite 1 valgomąjį šaukštą kondensuoto pieno ir sumaišykite viską iki vientisos masės.

REKLAMA

krevečių padažas

Į saldžią ir tuo pačiu labai aštrią masę suberkite pusės citrinos žievelę. Tada įmaišykite maždaug pusę šaukšto citrinos sulčių ir vėl viską išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Į gautą masę įpilkite majonezo, kad santykis būtų 1:1. Viską gerai išmaišykite ir ragaukite. Turėtumėte gauti vidutiniškai rūgštų, šiek tiek saldų ir kartu aštrų padažą su ryškiu kreminiu skoniu. Jei reikia, galite balansuoti skonį naudodami tuos pačius ingredientus. Šį padažą galite patiekti ne tik su krevetėmis, bet ir su žuvimi.

REKLAMA

krevečių padažas

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].