Bulvių užkepėlė su sūriu ir šonine, sotus patiekalas vakarienei!

Bulvių užkepėlė yra bet kurio alkano vyro svajonė. Tikrai ne saldūs pyragai, bet sūdyti pyragaičiai, kuriuos galite skaniai suvalgyti. Po tokių pyragų vyras būna mielesnis ir net pats pasisiūlo išplauti indus. Šiandien mes jums pasakysime, kaip iškepti bulvių pyragą su įdaru, kuris vertas vietos kiekvienoje šeimoje.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Bulvių užkepėlė su sūriu

Bulvės yra produktas, kuris dažnai padeda, jei nenorite ilgai užtrukti gamindami maistą. Iš bulvių galite gaminti ne tik paprastus, pažįstamus patiekalus, bet ir maloniai nustebinti svečius skaniu pyragu su šonine. Geriau prisiminkite šį receptą.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Jums reikės:

150 g šoninės

REKLAMA

šoninė

500 g bulvių

REKLAMA

bulvės

100 g kieto sūrio

REKLAMA

sūris

100 g lydyto sūrelio

REKLAMA

100 g grybų

REKLAMA

pievagrybiai

1 kiaušinis

REKLAMA

1 svogūnas

REKLAMA

svogūnas

pipirų pagal skonį

REKLAMA

pipirai

druska pagal skonį

REKLAMA

druska

Gaminimas:

Nulupkite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves sutrinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Įmuškite kiaušinius košę ir išmaišykite.

REKLAMA

Ant rupia tarka sutarkuokite sūrį.

Suberkite sūrį į bulves, pabarstykite druska ir pipirai pagal skonį, viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dugno išdėliokite šoninę supjaustyta plonomis riekelėmis.

REKLAMA

Maždaug pusę bulvių ir sūrio masės paskleiskite ant šoninės šakute.

Bulvių užkepėlė

REKLAMA

Lydytą sūreli užšaldykite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant bulvių masės.

Susmulkinkite svogūną ir pakepkite keptuvėje, tada sudėkite smulkiai supjaustytus grybus. Pabarstykite juos druska ir pipirais, pakepkite.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Ant sūrio sudėkite paruoštus grybus, ant viršaus uždėkite likusias bulves ir visą pyragą apverskite, kad šoninė būtų ant viršaus ir uždenkite kepimo folija.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė kepama iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Pyragą palikite kepti folijoje, o kai jis iškeps nuimkite ir kepkite tuo pačiu režimu dar 5 minutes.

Taip šoninės plutelė taps traški.

Bulvių užkepėlė

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].