Bulvių užkepėlė su raugintais kopūstais ir obuoliais

Bulves mėgsta daugelis, tai produktas iš kurio galite pasigaminti skanų patiekalą ir tam nesugaišti visos dienos. Bulvių užkepėlė yra vienas iš jų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto 50 g
  • Pieno 200 ml
  • Muskato riešuto žiupsnelis
  • Svogūno 2 vnt.
  • Raugintų kopūstų 500 g
  • Obuolių sulčių 100 ml
  • Augalinio aliejaus 2 šaukštai
  • Maltos paprikos ½ šaukšto
  • Lauro lapų 2 vnt
  • Džiuvėsėlių 80 g
  • Obuolių 2 vnt

Gaminimas:

REKLAMA

Bulves nulupkite ir sudėkite virti į pasūdytą vandenį. Kai jos išvirs, įpilkite pieno ir sviesto, pagardinkite druska ir muskato riešutu ir sutrinkite iki košės.

1 svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Įpilkite obuolių sulčių, smulkiai pjaustytų obuolių ir lauro lapų ir troškinkite apie 10 minučių. Suberkite kopūstus ir troškinkite apie 5 minutes.

REKLAMA

Sudėkite kopūstų masę į kepimo formą, ant viršaus uždėkite bulvių košę ir pašaukite 20 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su džiuvėsėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje su saldžia (geriausia rūkytą) paprika. Kai bulvių užkepėlė iškeps pabarstykite ją džiuvėsėlių ir svogūnų mišiniu.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].