Turėdami pilną šaldytuvą maisto produktų, nesunkiai pasigaminsite gurmaniškų patiekalų. Pabandykite pagaminti ką nors ypatingo iš paprastų bulvių ir maltos vištienos. Jei jums pirmiausiai į galvą ateina troškinys, siūlome nepretenzingą receptą. Šiandien jums papasakosime, kaip pasigaminti gardžių bulvių rožyčių.

REKLAMA

Bulvių rožytės orkaitėje

Atrodo, kad šis patiekalas vertas tikros puotos. Nepaisant prabangios pateikimo išvaizdos, užkandį sudaro tik trys svarbiausi ingredientai. Pagrindinis ingredientas yra bulvė, tačiau ji yra ir puošybos elementas. Plonai skiltelėmis supjaustytos jos atrodo kaip geltoni rožių žiedlapiai. Ypač magiškai jos atrodo, kai orkaitėje paruduoja, o kraštai būna lengvai apkepę. Kad galėtumėte tokią puokštę padovanoti savo šeimai, pateikiame nuoseklų receptą.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • 6-7 vnt. bulvių
  • 400 g maltos vištienos
  • 1 normalaus dydžio svogūnas
  • 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį

Paruošimas:

REKLAMA

Nulupkite bulves ir aštriu peiliu supjaustykite 1 mm storio plonomis riekelėmis. Kad būtų patogiau, galite naudoti specialią pjaustyklę. Bulvių kraštelius atidėkite į šalį.

REKLAMA

Sudėkite griežinėlius į dubenį, pabarstykite druska ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi (arba alyvuogių aliejumi). Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.

REKLAMA

Likusius bulvių kampelius sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su malta mėsa. Įdėkite smulkinto svogūno, druskos ir pipirų. Įdarą sumaišykite rankomis iki vientisos masės.

REKLAMA

Padalykite įdarą į 6 dalis ir suformuokite rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Atskirai ant lentelės sudėkite 5-6 bulvių griežinėlius, šiek tiek persidengenčius vienas su kitu, ir susukite į ritinėlį. Gautą žiedą įdėkite į maltų bulvių rutuliuko vidurį.

REKLAMA

Tada išskleiskite bulvių žiedlapius ant mėsos rutulio taip, kad jie atrodytų kaip rožė. Per didelius griežinėlius galite perpjauti per pusę. Dėkite ruošinius į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25-27 minutėms.

Tokius bulvių papuošimus net valgyti bus gaila. Kad patiekalas būtų dar įspūdingesnis, kiekvieną rožę padėkite į atskirą lėkštę, o aplink išdėliokite iš daržovių suformuotus kotelius ir lapelius. Mes manome, kad net restoranuose nerasite tokio patiekalo. Ką manote apie šią puikią paruošimo idėją?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].