Bulvių pyragas su raudonaisiais svogūnais. Puikus užkandis!

Bulvių pyragas yra labai skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, žavintis savo ingredientų deriniu. Šio pyrago tešla yra plona, o bulvių ir sūrio įdaras su aštriais svogūnais nustebins subtiliu skoniu ir maloniu aromatu.

REKLAMA

bulvių pyragas

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA

miltai – 1,5 puodelio;

miltai

REKLAMA

natūralus jogurtas – 70 gramų;

jogurtas

REKLAMA

sviestas – 100 gramų;

REKLAMA

žiupsnelis druskos;

druska

REKLAMA

citrinos sultys – 2 arbatiniai šaukšteliai;

REKLAMA

ledinis vanduo – 1 valgomasis šaukštas.

vanduo

REKLAMA

Įdarui:

bulvės – 5 vienetai

REKLAMA

bulvių pyragas

raudonieji svogūnai – 1–2 vienetai

REKLAMA

kietasis sūris – 150 gramų

REKLAMA

sviestas – 2 valgomieji šaukštai

REKLAMA

druska ir prieskoniai (pvz., provanso žolelės) – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Į dubenį suberkite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Sutarkuokite atšaldytą sviestą arba smulkiai supjaustykite ir suberkite į miltus. Malkite, kol susidarys dideli trupiniai. Atskirai sumaišykite jogurtą, citrinų sultis ir ledinį vandenį. Gautą mišinį supilkite į miltų masę ir minkykite tešlą.

REKLAMA

Morkų pyragas, bulvių pyragas

Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir šaldykite 40–60 minučių. Virkite neluptas bulves, kol bus pusiau išvirusios, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Sutarkuokite sūrį. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

REKLAMA

bulvių pyragas

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ant paviršiaus, apibarstyto miltais. Iškočiokite ir tuomet išklokite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Apibarstykite tešlą sūriu, palikdami 2-3 centimetrų atstumą nuo kraštų. Tada sudėkite bulvių apskritimus.

REKLAMA

bulvių pyragas

Ant bulvių dėkite sviestą. Apvyniokite tešlos kraštus, formuodami mažus šonus. Tuomet sudėkite svogūnus, pabarstykite šiek tiek druskos ir kitų prieskonių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes, kol tešla paruduos. Patiekite pyragą šiltą arba šaltą, supjaustytą gabalėliais.

REKLAMA

Bulvių pyragas bus puikus užkandis ir patiks visiems svečiams. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].