Nustebinkite savo artimuosius nuostabiais bulvių paplotėliais, kurie yra labai skanūs ir purūs. Kartą paragavę tokių pyragaičių, jų nebegaminsite pagal kitokį receptą!

REKLAMA

Paruoškite skanius bulvių paplotėlius pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 bulvių (apie 300 g)
  • 1 l vandens
  • 200 ml kefyro arba jogurto
  • 1 kiaušinio
  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 400-450 g paprastų miltų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nulupkite bulves.

REKLAMA

Nuluptas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.

Uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite mažais žiedais.

Sudėkite kefyrą ir bulves į didelį dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.

REKLAMA

Į košę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, supjaustytą svogūną, mieles ir cukrų.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite mentele.

Tada į mišinį suberkite miltus, išmaišykite ir rankomis užminkykite tešlą.

REKLAMA

Uždenkite dubenyje esančią tešlą maistine plėvele ir palikite ją 1 valandą pastovėti.

REKLAMA

Po to padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite ją į maždaug 20 dalių.

REKLAMA

Supjaustytą tešlą iškočiokite į rutuliukus ir sudėkite juos vieną šalia kito ant kilimėlio.

Kiekvieną tešlos rutuliuką pirštais suplokite iki 1 cm storio.

REKLAMA

Kepkite paplotėlius aliejuje ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių paruduos.

REKLAMA

Galite patiekti pikantišką skanėstą.

Mėgaukitės!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].