REKLAMA

Jums reikės:

  • 8 didelių bulvių su odele
  • 1 gabalėlio vištienos krūtinėlės
  • 100 g kumpio /arba bet kokių šaldytuve likusių mėsos produktų, pvz. šoninės
  • 1 nedidelės skardinės grybų arba šviežių grybų
  • 1 poro arba svogūno
  • Česnako skiltelės
  • Sojų padažo
  • Druskos
  • Viso rūkyto sūrio
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Prieskonių mišinio pagal skonį
  • Aliejaus

Šaltam grietinėlės padažui:

REKLAMA
  • Grybų (neprivaloma)
  • 1 indelio grietinėlės
  • Česnakų
  • Druskos
  • Petražolių

Gaminimo eiga:

Bulves su dantų šepetėliu arba švaria indų kempinėle kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Virkite vandenyje su odele, kol šiek tiek suminkštės.

REKLAMA

Porus supjaustykite mažesniais gabalėliais, vištienos krūtinėlę ir kumpį – nedideliais kubeliais, grybus taip pat supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Vištienos krūtinėlę apkepkite aliejuje, pagardinkite prieskoniais, sojų padažu, maltais juodaisiais pipirais, įberkite savo mėgstamų prieskonių mišinio arba, jei reikia, pagardinkite druska.

REKLAMA

Kepkite, kol krūtinėlė suminkštės.

REKLAMA

Sudėkite  ant keptos krūtinėlės porus, kumpį (ar šoninę), grybus ir išspaustą česnaką.
Viską susmulkinkite.

Patikrinkite bulves, ar tinkamai išvirė, nupilkite vandenį ir palikite atvėsti. Geriausia atvėsinti po šaltu tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Perpjaukite bulves per pusę ir išskobkite jų vidų, bulvių likučius pasilikite.

Paimkite mėsos mišinį ir pripildykite juo bulves bei sudėkite į kepimo skardą.

REKLAMA

Į įdarytas bulves sudėkite likusias išskobtas bulves, pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį. Jos iškeps kartu. Visas bulves apšlakstykite trupučiu aliejaus ir įdėkite kepimo skardą į orkaitę.

REKLAMA

Kol bulvės keps, sutarkuokite sūrį.

Prieš kepimo pabaigą apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite dar šiek tiek apkepti.

REKLAMA

Padažas:

Išplakite grietinėlę, kad ji nebūtų skysta, bet ir nevirstų plakta grietinėle – ji turi šiek tiek sutirštėti.

REKLAMA

Pagardinkite česnaku, druska, kapotomis petražolėmis ir šviežiai maltais pipirais.

Sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles ir grybus. Jei naudojate šviežius grybus, pirmiausia juos pakepinkite kartu su svogūnais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].