Norite nustebinti savo šeimos narius ar svečius? Paruoškite šiuos bulvių „grybukus“ – galite net neabejoti, kad toks patiekalas paliks tikrai puikų įspūdį.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 700 g bulvių
  • Žiupsnelio druskos
  • 4 arb. š. krakmolo
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 20 g sviesto
  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 100 ml sojų padažo
  • Šiek tiek smulkintų krapų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuskuskite bulves ir apvirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Sutrinkite trintuve, sumaišykite su krakmolu.

REKLAMA

Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką įspauskite butelio kakleliu. Gauta forma turi priminti pievagrybį.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir  česnaką. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, įberkite aitriųjų paprikų miltelių. Kepkite maždaug dvi minutes.

Į keptuvę supilkite sojų padažą ir actą, suberkite bulvinius „grybus“ ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes. Papuoškite krapais.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].