Šviežios keptos bulvės. Jos patiekiamos visose šventėse

Kokius įvairius patiekalus galite pagaminti su bulvėmis! Bulviniai vėdarai, subtiliausios salotos ir sotus troškinys. Tačiau mano širdį jau seniai užkariavo šviežios bulvės su šonine, kurių paragavau kaimo šventėje. Šiandien pasidalinsiu šio patiekalo receptu.

REKLAMA

bulvės

Bulvės su šonine orkaitėje

Labiausiai man patinka pavasaris ir vasara dėl šviežių daržovių įvairovės. Pagaliau atėjo šviežių bulvių ir sultingų žalumynų sezonas. Kol visi verda šviežias bulves, aš jas kepu orkaitėje. Taip gaunasi daug skaniau! Bet, svarbiausia, kad šiam receptui nereikia skusti bulvių!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg šviežių bulvių
  • 400 g šoninės
  • 1 česnako galvos
  • 40 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio paprikos miltelių
  • 30 g krapų
  • 20 g petražolių

Gaminimas:

Paimkite mažas šviežias bulves. Jei norite, jos gali būti nuluptos, bet kaime jas gamina su visa žievele. Ji, kepama orkaitėje, tampa traški. Todėl bulves pakaks tik gerai nuplauti. Mirkykite bulves šaltame vandenyje 15–20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir kiekvieną daržovę nušveiskite kempine. Kiekvieną bulvę subadykite šakute, kad jos greičiau iškeptų.

REKLAMA

bulvės

Prieskonius sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi. Nulupkite ir išspauskite česnaką, ir sumaišykite su prieskoniais ir aliejumi. Paruoštu mišiniu aptepkite bulves ir palikite 5-10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais.

REKLAMA

bulvės

Kepimo skardoje įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite bulves. Ant jų paskleiskite šoninę.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašaukite bulves su šonine. Kepkite apie 45 minutes.

REKLAMA

bulvės

Kol bulvės ir šoninė yra orkaitėje, smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Kai patiekalas iškepa, apibarstykite jį paruoštais žalumynais.

REKLAMA

Nuoseklią gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Bulvės su šonine pripildo visą virtuvę dieviškų kvapų! Negalima žodžiais išreikšti, koks skanus ir aromatingas šis patiekalas. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].