Ingredientai

  • Mažos bulvės – 1 kg,
  • Sviestas – 50 g,
  • Augalinis aliejus – 1/3 puodelio,
  • Česnakas – 2 skiltelės,
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves sudėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Kai tik vanduo užvirs, išjunkite kaitlentę ir palikite bulves verdančiame vandenyje 5 minutes. Tada nupilkite vandenį.

REKLAMA

Į keptuvę supilkite aliejų ir supilkite bulves. Visa patiekalo paslaptis slypi maišant dviejų rūšių riebalus. Sudėkite bulves į keptuvę ir uždenkite, kepkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies. Kas 2–3 minutes pakratykite keptuvę, uždengę dangtį, kad bulvės tolygiai apkeptų.

Po 10–15 minučių nuimkite dangtį, suberkite susmulkintą česnaką, druską ir pipirus, įdėkite sviestą. Pakepkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].