Nepaprastai skanus garnyras: keptos bulvės tešloje

Nesvarbu, kokiais skanėstais šeimininkė lepina savo šeimą, paprasčiausias ir geidžiamiausias variantas yra keptos bulvės. Tačiau yra daugybė jų paruošimo variantų.

REKLAMA

Kepant bulves, šeimininkės įdeda grybų, vištienos filė, žolelių ir net paprikų. Tačiau yra ir daugybė kitų kepimo būdų. Šiandien pateiksime vieną iš įdomiausių keptų bulvių receptą.

bulvės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Bulvių 1,5 kg
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Grietinės 1,5 šaukšto
  • Kvietinių miltų 1,5 šaukšto
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Paprikos 1 šaukštelio
  • Krapų 10 g
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

Nulupkite nedideles bulves, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir virkite, kol išvirs. Tuo tarpu giliame dubenyje išmaišykite kiaušinius ir grietinę.

REKLAMA

Į šį mišinį įberkite druskos ir paprikos, smulkiai supjaustytų krapų. Viską sumaišykite ir suberkite miltus. Maišykite tešlą, kol ji pasieks tirštos grietinės konsistenciją.

bulvės

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus. Išvirusias ir šiek tiek atvėsintas bulves apvoliokite tešloje ir paeiliui sudėkite į keptuvę.

Kepdami bulves, nepamirškite jų apversti. Ant bulvių turėtų susidaryti auksinė pluta. Sudėkite paruoštas bulves į lėkštę, ir patiekite, kol jos dar šiltos.

REKLAMA

Pagal šį receptą keptos bulvės yra minkštos ir švelnios iš vidaus, o išorėje traškios. Receptas yra paprastas, bet vertas garbingos vietos jūsų receptų knygoje.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].