Keptos bulvės su tobula traškia plutele yra kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Kad kiekvieną kartą kepant gautųsi tokia plutelė, tereikia bulves prieš kepant sudėti į verdantį vandenį ir šiek tiek apvirti, o kepant lengvai karamelizuoti.
REKLAMA
Ingredientai
- 600 gramų bulvių,
- vanduo,
- pusė šaukšto druskos,
- 60 gramų cukraus,
- 60 gramų sviesto
Gaminimo eiga
Bulves su lupenomis pamerkite į verdantį vandenį ir 15 minučių palaikykite virdami ant didžiausios kaitros, taip pat įberkite pusę šaukšto druskos. Tada nupilkite vandenį ir nulupkite bulves.
REKLAMA
Įkaitinkite sausą keptuvę. Pabarstykite ant jos cukraus. Tada pridėkite sviestą.
REKLAMA
Bulves sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės spalvos bei kol bulvės pasidengs traškia plutele.
REKLAMA
Pagal šį receptą bulvės yra tokios skanios, kad jas galima patiekti kaip atskirą patiekalą.
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].