Graikiškai keptos bulvės. Tokios skanios, kad valgysite jas vienas

Man kelionės yra ne tik galimybė atsipalaiduoti ir pamatyti ką nors nauja, bet ir parsivežti porą įdomių receptų. Šiuo atžvilgiu Graikija yra gastronominis rojus. Šioje šalyje yra tokia gausybė skanių ir sveikų patiekalų, kad nesinori palikti stalo. Būtent ten mane sužavėjo orkaitėje keptos bulvės. Dabar jas kepu kiekvieną savaitę.

REKLAMA

Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, česnakas ir raudonėlio padažas paverčia paprastas keptas bulves originaliu graikišku patiekalu. Šis garnyras puikiai tinka prie mėsos. Nors jos tokios skanios, kad aš jas valgau su populiariu graikišku tzatziki padažu. Neprilygstamas derinys!

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Česnako 2 skiltelių
  • Citrinos sulčių 100 ml
  • Raudonėlio 2 šaukštelių
  • Alyvuogių aliejaus 70 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Nulupkite bulves, supjaustykite jas išilgai į skilteles ir sudėkite į kepimo indą.

REKLAMA

bulvės

Padažui sumaišykite citrinos sultis, aliejų, raudonėlį ir smulkintą česnaką.

REKLAMA

Bulves užpilkite padažu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite šiek tiek vandens, kad jis iš dalies apsemtų bulves.

REKLAMA

bulvės

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite bulves 50-60 minučių.

REKLAMA

Dėl padažo bulvės tobulai dera su citrinos sultimis. O aromatas virtuvėje yra tiesiog nepakartojamas. Norėdami pagerinti skonį, pabarstykite smulkinto baziliko ar petražolių.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].