Graikiškai keptos bulvės, tobulas garnyras prie bet kokio patiekalo!

„Graikijoje visko yra“, ypač skanių ir kvapnių patiekalų! Praėjusiais metais atostogaujant Santorini saloje (tai buvo mano sena svajonė) tiesiog įsimylėjau graikų virtuvę. Mane ypač sužavėjo ne salotos ir jūros gėrybės, o bulvės.

REKLAMA

Atrodytų, argi sunku iškepti bulves orkaitėje. Bet ne, aš niekur neišbandžiau tokio skanaus maisto! Viskas priklauso nuo padažo, o patys ingredientai puikiai dera ir papildo vienas kitą. Taigi manau, kad pavyko gauti šį receptą kaip didelę sėkmę.

bulvės

REKLAMA

BULVĖS KEPTOS ORKAITĖJE

Šiandien kviečiame išmokti kepti bulves graikiškai. Taip skanu, kad nereikia nei mėsos, nei salotų!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 3 skiltelės česnako
  • pipirų pagal skonį

bulvės

Gaminimas:

Pradėkite gaminant padažą. Supilkite alyvuogių aliejų į patogų indą, tada pridėkite tarkuotą citrinos žievelę ir raudonėlį.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite česnaką.

REKLAMA

bulvės

Į alyvuogių aliejų įpilkite česnako, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Bulves nulupkite ir nuplaukite. Kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau, tada – skiltelėmis.

REKLAMA

bulvės

Supjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite – aliejaus ir prieskonių padažą. Gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.

REKLAMA

Kepkite bulves 40–45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Tuo pačiu metu kas 15 minučių reikia atidaryti orkaitę ir bulves apversti.

REKLAMA

bulvės

Štai viskas, bulvės graikiškai paruoštos. O kad bulvės būtų dar skanesnės, galite jas pagardinti padažu.

REKLAMA

Aštrios bulvės. Pikantiškas garnyras prie bet kokio patiekalo!

Aštrios bulvės puikiai dera prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. O norint lengvo patiekalo, galite jas valgyti vienas su salotomis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • bulvės 800 g
  • džiovintos mėtos 2 šaukšteliai
  • česnakas 1 skiltelė
  • saldus čili padažas 2 šaukštai
  • maltų saldžiųjų pipirų 1 šaukštelis
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų maltų pipirų 1 šaukštelis
  • augalinis aliejus pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Česnaką susmulkinkite. Džiovintą mėtą susmulkinkite ir sumaišykite su česnaku. Sumaišykite čili, saldžiąją papriką, česnaką ir mėtas. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Įberkite druskos pagal skonį. Įpilkite pusę prieskonių. Išmaišykite.

Kepimo indą įklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Į jį sudėkite bulves. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 240 laipsnių. Po 20 minučių indą išimkite iš orkaitės. Bulves sutepkite likusiu padažu. Grąžinkite į orkaitę tol, kol beveik viskas iškeps.

REKLAMA

Kai aštrios bulvės jau beveik paruoštos. Išimkite jas iš orkaitės. Aptepkite augaliniu aliejumi. Dar kartą nusiųskite į orkaitę. Po 10 minučių patiekalas yra visiškai paruoštas !!!

Aštrios bulvės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].