Bulvių pyragėliai su grybais. Labai skanus ir greitas patiekalas!

Bulvių pyragėliai su grybais yra puikus užkandis neštis į darbą ar mokyklą! Jie skanūs tiek šilti, tiek šalti, ir gali būti patiekti vieni ar kartu su kitu patiekalu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vidutinių bulvių 4-5 vnt.
  • Miltų 550 g
  • Virinto vandens 250 ml
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos 1 žiupsnelio
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Mielių 1 šaukštelio

Įdarui reikės:

REKLAMA
  • Pievagrybių 250 g
  • Svogūnų 3-4 vnt.
  • Morkų 1 vnt.
  • Kiaušinio pyragėliams aptepti 1 vnt. arba sviesto 50 g

pyragėliai

Gaminimas:

REKLAMA

Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje ir sutrinkite bulvių košę.

Į šiltą vandenį įpilkite mielių, druskos ir cukraus. Tada į masę įmaišykite šiek tiek atvėsusias bulves ir įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Sumaišykite ir dalimis suberkite miltus. Užminkykite tešlą ir valandai palikite šiltoje vietoje.

Įdaro gaminimas: grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo. Bulvių tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.

REKLAMA

Grybų įdarą paskleiskite ant iškočiotos tešlos krašto ir suvyniokite į nedidelį ritinį. Supjaustykite 5-7 cm pločio gabalėliais.

Pyragėlius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Viršų sutepkite plaktu kiaušinių arba lydytu sviestu.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 20 minučių.

Pyragėliai paruošti, skanaus! Žemiau pateiktame vaizdo įraše yra kitas labai skanus ir paprastas receptas.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].