Bulviniai vėdarai. Prisiminkite šį pikantišką, tačiau gardų patiekalą

Naminiai bulviniai vėdarai yra daugelio slavų tautų virtuvių patiekalas.- lietuvių, baltarusių, ukrainiečių, lenkų. Tačiau jie yra nepelnytai primiršti.

REKLAMA

vėdarai

Žinoma, kiekvienas patiekalas turi savų niuansų, tačiau esmė ta pati – kiaulienos žarnos įdarytos bulvėmis arba bulvėmis su mėsa.

REKLAMA

Be bulvių ir mėsos, į dešras reikia įdėti svogūnus. Visų pirma, kad bulvės išlaikytų savo spalvą. Susmulkintos ar tarkuotos bulvės greitai patamsėja, o svogūnų sultys tam trukdo.

REKLAMA

BULVINIAI VĖDARAI

Jums reikės:

  • 1,5 kg bulvių
  • 250 g šoninės
  • 300 g pievagrybių
  • 2 svogūnai
  • 3 m žarnų
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite žarnas.

vėdarai

REKLAMA

Nuluptas bulves sutarkuokite.

REKLAMA

Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus.

vėdarai

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite grybus ir mėsą. Sudėkite juos į svogūnus ir pakepkite.

REKLAMA

Sumaišykite visus ingredientus. Užpildykite žarnas mišiniu. Užtvirtinkite galus. Nepamirškite kiekvienoje dešroje su dantų krapštuku pradurti skylučių.

vėdarai

REKLAMA

Kepkite vėdarus orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.

REKLAMA

Bulviniai vėdarai paruošti. Gero apetito!

vėdarai

REKLAMA

Sotus bulvių ir grybų pyragas, kurį norėsite kepti dar ne vieną kartą

Sotus bulvių ir grybų pyragas, kurį norėsite kepti dar ne vieną kartą

Šis labai paprastas ir greitai paruošiamas bulvių ir grybų pyragas nepaliks abejingų. Jį paruošti neužtruksite kelių valandų. Tačiau skonis patiks visiems šeimos nariams.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • Sviesto – 100 gramų
  • Grietinės – 140 gramų
  • Druskos – 0,5 šaukštelio
  • Kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio
  • Miltų – 200 gramų

Įdarui:

  • Bulvių – 500 gramų
  • Grybų – 250-300 gramų
  • Svogūnų – 130 gramų (1 vidutinis svogūnas)
  • Sviesto – 30–40 gramų
  • Druskos, prieskonių, pipirų
  • Augalinio aliejaus – skirto kepti

bulvių ir grybų pyragas

REKLAMA

Gaminimas:

Į miltus sudėkite sviestą ir sumaišykite. Miltai neturėtų būti naudojami visi iškart. Geriau šiek tiek pridėti vėliau. Įpilkite druskos, kepimo miltelių ir grietinės. Gerai išminkykite tešlą ir padėkite į šaldytuvą pastovėti.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną. Apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Supjaustykite grybus, Sudėkite prie svogūno ir pakepinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Atvėsinkite.

Tešla padalinkite į 2 dalis. Viena dalis turėtų būti didesnė, iškočiokite ją ir įtieskite į pasirinktą kepimo indą, kad būtų padengtas visas dugnas ir šonai. Paskleiskite pirmąjį grybų sluoksnį. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis. Į bulves įberkite druskos, prieskonių ir pipirų. Sumaišykite. Paskleiskite bulves ant grybų. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.

REKLAMA

Iškočiokite antrą tešlos sluoksnį. Uždenkite pyragą ir užspauskite kraštus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Kai bulvių ir grybų pyragas iškepa, išimkite jį iš orkaitės ir palikite jį 10 minučių atvėsti.

bulvių ir grybų pyragas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].