Puikus greitai paruošiamų ir labai skanių bulvinių blynų su sūriu ir kumpiu receptas. Kepant blynelius nereikia tarkuoti bulvių, net nereikia naudoti džiūvėsėlių ar miltų. Šie blyneliai labai skanūs ir greitai paruošiami! Jei norisi lengvesnio varianto, blynus galima kepti ir orkaitėje su minimaliu riebalų kiekiu. 

REKLAMA

 

Kaip paruošti blynelius orkaitėje: 

REKLAMA

Blynelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Aptepkite trupučiu aliejaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos. 

REKLAMA

Kepimo metu blynus apverskite. 

 

REKLAMA

Jums prireiks: 

  • 250 g sūrio (naudojau tarkuotą mocarelą) 
  • 3 kiaušinių 
  • 100 g smulkiai pjaustyto kumpio 
  • 4 bulvių (600 g) 

  

REKLAMA

Gaminimo eiga: 

  • Paplotėliams ruošti galite rinktis pagal skonį kumpio saliamį arba saliamį, arba virtą ar keptą vištieną – šį kartą pasirinkau kumpį. 
  • Smulkiai supjaustykite kumpį. 
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka. 
  • Bulves virkite, kol suminkštės, ir leiskite joms šiek tiek atvėsti. 
  • Nulupkite ir sutrinkite. 
  • Sudėkite kiaušinius, sūrį ir kumpį. 
  • Viską gerai išmaišykite. 

 

REKLAMA

Rankomis iš tešlos formuokite atskirus paplotėlius – paplotėliai gali būti storesni (kaip mėsos kukuliai) arba plonesni, tai priklauso nuo jūsų skonio ir norų. 

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. 

REKLAMA

Į aliejų dėkite vienodo dydžio blynelius. 

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. 

REKLAMA

 

Linkime gero apetito! 🙂 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].