Braškių džemas – tai nuostabaus skonio desertas, kuriuo galima paskaninti įvairius pusryčių patiekalus bei desertus. Pasigaminti dieviško skonio braškių džemą yra visiškai paprasta: tereikia vadovautis žemiau pateikta instrukcija.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 700 g braškių
  • 150 g rudojo cukraus
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite braškes.

REKLAMA

Suberkite braškes į didelį puodą.

Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Uždenkite puodą dangčiu ir įjunkite ugnį.

REKLAMA

Pakaitinę kelis kartus pamaišykite, kol susidarys baltos putos.

REKLAMA

Virkite ne ilgiau nei 10 minučių.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies.

Įpilkite citrinų sulčių ir įberkite vanilinio cukraus.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Užsukite dangtelius.

REKLAMA

Laikykite šaldytuve.

Šio džemo galiojimo trukmė siekia maždaug 14 dienų.

REKLAMA

Paruoštą džemą taip pat galite užšaldyti – tuomet džemo galiojimo trukmė sieks 1 metus. Atšildytą džemą suvartokite per savaitę. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].