Braškių „Mojito“ stiklainyje. Vasaros skonis visus metus!

Braškių sezonas praeina labai greitai, bet mes vis dar turime daugybę skanių patiekalų su uogomis ir vaisiais žiemai receptų. Be desertų, kurie saugo jus nuo karščio, mes paruošėme jums kompoto receptą, kuris bus gaivina tiek vasarą, tiek žiemą. Būtent braškių „Mojito“ siūlome jums išbandyti.

REKLAMA

Braškių „Mojito“

KAIP PASIDARYTI BRAŠKIŲ „MOJITO“

Jei laukiate kvapnaus braškių kompoto, siūlome jums paprastą, bet tikrą receptą. Galite drąsiai dvigubinti proporcijas, recepte esantys ingredientai yra skirti vienam trijų litrų stiklainiui.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g braškių
  • 20 g citrinos
  • 10 g mėtų
  • 300 g cukraus
  • 3 l vandens

Gaminimas:

Nuplaukite braškes ir pašalinkite uodegėles.

REKLAMA

Į stiklainį sudėkite nuplautą mėtų šakelę, 3 griežinėlius citrinos ir braškių. Indo nereikia sterilizuoti, o tiesiog kruopščiai išplauti soda po tekančiu vandeniu.

Braškių „Mojito“

REKLAMA

Užvirkite vandenį ir supilkite į verdantį vandenį uogas. Leiskite pavirti pusvalandį.

REKLAMA

Po pusvalandžio įpilkite cukraus. Virkite kol jis užvirs, tada dar 3 minutes.

Braškių „Mojito“

REKLAMA

Supilkite viską į stiklainį ir užsukite virintą dangtelį. Atsargiai apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir apvyniokite jį antklode, kai visiškai atvės stiklainį galėsite įnešti į sandėliuką iki žiemos.

REKLAMA

Braškių ir medaus desertas, tikra palaimai skonio receptoriams!

Braškių ir medaus desertas, tikra palaimai skonio receptoriams!

Manoma, kad braškės gali sukelti gyvenimo skonį, jose yra džiaugsmo hormono. Mokslininkai įrodė, kad vien braškių skonyje yra daugiau nei 50 aromatinių medžiagų, kurios prisideda prie energingumo ir geros nuotaikos! Braškės yra skanios savaime, tačiau jas galite pridėti ir prie salotų, pyragų, kruopų, šaltų sriubų, padažų, o svarbiausia – prie desertų!

REKLAMA

Visiems lengvų ir skanių desertų gerbėjams redaktoriai sako, kad braškių ir medaus desertas yra tai, ką privalo išbandyti kiekvienas!

„Parfait“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „tobulas“. Šis patiekalas yra prancūziškos virtuvės pasididžiavimas!

REKLAMA

Braškių ir medaus desertas

BRAŠKIŲ IR MEDAUS DESERTAS

Toks lengvas desertas labai patogus esant vasaros karščiams, o viskas užtruks daugiausia 30 minučių.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g braškių
  • 2 kiaušiniai
  • 1–1,5 šaukštai medaus
  • 300 ml grietinėlės (30% riebalų)
  • mėtų lapai papuošimui

Braškių ir medaus desertas

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite braškes ir sutrinkite trintuvu, tada trinkite per sietelį.

REKLAMA

Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiekvienas komponentas bus plakamas atskirai!

Braškių ir medaus desertas

REKLAMA

Išplakite baltymus mikseriu. Išplakite trynius vandens vonioje su šluotele.

REKLAMA

Baltymus sumaišykite su medumi, plakite plakikliu maždaug 3 minutes. Patogiame inde sumaišykite baltymus su tryniais.

Braškių ir medaus desertas

REKLAMA

Išplakite grietinėlę, tada sumaišykite jas su braškių tyre.

REKLAMA

Patogiame inde sumaišykite kreminę braškių tyrę su baltymų-trynių mase.

Braškių ir medaus desertas

REKLAMA

Gautą masę supilkite į stiklines, papuoškite braškėmis ir mėtomis.

REKLAMA

Štai braškių ir medaus desertas paruoštas. Gero apetito!

Atkreipkite dėmesį, kad tokį desertą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip dieną.

Braškių ir medaus desertas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].