Ypatingai skanus!

REKLAMA

Biskvitui reikės (20 cm skersmens):

REKLAMA

Vištų kiaušinių – 3 vnt.

REKLAMA

Cukraus – 80 g.

REKLAMA

Miltų – 60 g.

REKLAMA

Krakmolo – 20 g.

REKLAMA

Kepimo miltelių – pusės valgomo šaukšto.

REKLAMA

Vanilino – 1 g.

REKLAMA

Sirupui reikės: 

Cukraus – 50 g.

REKLAMA

Vandens – 100 ml.

REKLAMA

Konjako (neprivaloma) – 1 šaukšto.

REKLAMA

Kremui reikės: 

REKLAMA

Grietinėlės (atšaldytos) 33% – 500 ml.

REKLAMA

Minkštos varškės – 150 g.

REKLAMA

Cukraus pudros – 3-4-5 šaukštų.

REKLAMA

Vanilino – 1 g.

REKLAMA

Želatinos – 1 valgomo šaukšto.

REKLAMA

Vandens – 50 ml

REKLAMA

Braškių – 600-700 g.

REKLAMA

Šokolado – 50 g

REKLAMA

PARUOŠIMAS:

Išmaišykite kiaušinius su cukrumi iki sodrios, lengvos masės. Padarykite pirštu griovelį, jei jie suplakti reikiamai, griovelis neišnyks.

REKLAMA

Sumaišykite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais. Supilkite miltų mišinį į cukraus kiaušinių mišinį. Pilkite mažomis porcijomis, švelniai maišykite su mentele. Labai intensyviai nemaišykite ir nenaudokite maišytuvo!

REKLAMA

Maišant labai svarbu išsaugoti kiaušinių masės struktūrą. Biskvito tešla turėtų būti puri ir lengva. Nedelsiant pilkite tešlą į formą, kruopščiai išlyginkite.

REKLAMA

Formą su tešla pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 150-160 laipsnių temperatūroje (priklausomai nuo jūsų orkaitės) 30-40 minučių.

REKLAMA

Biskvitą palikite atvėsti uždengę servetėlėmis arba popieriniu rankšluosčiu 8-12 valandų (tada, kai sutepsite, biskvitas pjaunamas netrupės).

REKLAMA

Ruošiant sirupą, vandenį su cukrumi užvirinkite, atvėsinkite, įpilkite brendžio.

REKLAMA

Kremo ruošimui paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Grietinėlę geriausia plakti maišytuvu, kol pradės tirštėti (2-3 minutes).

REKLAMA

Kai maišytuvo plakiklių pėdsakai pradės likti ant grietinėlės paviršiaus (skysta grietinėlė neturi formos ir pėdsakai iš karto išplaukia), padidinkite maišytuvo greitį ir suberkite cukrų.

REKLAMA

Plakite toliau, kol nuo plaktuvo pradės išlikti aiškus reljefas (dar 2-3 minutės). Kai tik atsiras aiškus reljefas – nedelsiant nustokite plakti.

REKLAMA

Ilgiau plakant kremas pradeda skystėti, susitraukia ir galiausiai tampa sviestu.
Įpilkite varškę į plaktą grietinėlę, sumaišykite, supilkite želatiną ir dar kartą išmaišykite kremą nedideliu maišytuvo greičiu (arba rankiniu būdu su mentele).

REKLAMA

Nupjaukite viršutinę plutą nuo biskvito, perpjaukite jį į 2 dalis. Nuimamos formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus taip pat padenkite kepimo popieriaus juostelėmis.

REKLAMA

Nuplaukite braškes, nuimkite kotelius. Uogas supjaustykite per pusę.

REKLAMA

Įdėkite pirmąjį biskvitą į formos dugną, gausiai sutepkite jį sirupu, braškes sudėkite palei kraštą.

REKLAMA

Toliau sudėkite kremą taip, kad jis užpildytų erdvę tarp uogų ir padengtų tortą plonu sluoksniu. Formos centre sudėkite braškes (pageidautina visas), lygiai užtepkite grietinėlę ant viršaus.

REKLAMA

Uždėkite antrą sluoksnį, sutepkite sirupu, o ant viršaus sudėkite likusią grietinėlę. Išlyginkite paviršių.

REKLAMA

Palikite pyragą šaldytuve 4-6 valandoms. Atvėsintą tortą pabarstykite šokolado drožlėmis, nuimkite formą. Papuoškite šviežiomis braškėmis

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].