Braškių sezonas jau prasidėjo. Tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip konservuoti šias uogas, kad jomis būtų galima mėgautis ištisus metus. Viskas yra gana paprasta. Braškių konservavimo būdų yra tikrai daug ir labai įvairių, tačiau šį kartą norime su jumis pasidalinti gana neįprastu konservavimo būdu.

REKLAMA

Braškės išliks šviežios ištisus metus!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg braškių
  • 3 kg cukraus

REKLAMA

Prieš renkant braškes reikia atsiminti vieną svarbų dalyką: vaisiai turi būti sveiki ir švieži, nes priešingu atveju braškių skonis nebus toks, kokio norėtumėte.

Sudėkite braškes į didelį dubenį.

REKLAMA

Užpilkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Palikite 10 minučių pastovėti.

Nuplaukite braškes po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Nuimkite stiebelius.

Jei aptinkate didesnius vaisius, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Braškių ir cukraus santykis turi būti 1:1.

Įberkite šiek tiek cukraus ant didelio dubens dugno.

REKLAMA

Dėkite braškių sluoksnį.

REKLAMA

Leiskite braškėms pastovėti 3 valandas.

Kartas nuo karto pamaišykite.

REKLAMA

Maišykite tol, kol braškės išskirs sultis, o cukrus pradės tirpti.

Paruoškite mažus stiklainius.

REKLAMA

Jie turi būti švarūs, sterilizuoti ir sausi.

REKLAMA

Sudėkite braškes iki pat indelių viršaus ir užpilkite cukrumi.

REKLAMA

Užsukite dangtelius.

Laikykite vėsioje vietoje.

REKLAMA

Taip paruoštas braškes geriausia laikyti šaldytuve.

REKLAMA

Braškės nepraras nei skonio, nei nuostabaus aromato.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].