Naminė varškė su braškėmis iš močiutės sodo – mielas prisiminimas iš vaikystės. Atrodytų, kas gali būti geriau? Vis dėlto, tikrai galite išbandyti kai ką dar skanesnio: tai – braškių desertas, kurio nereikės kepti!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 350 g braškių
  • 250 g trapios tešlos sausainių
  • 80 g sviesto
  • 20 g želatinos
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 700 g varškės
  • 150 g cukraus pudros
  • 250 ml 20% riebumo grietinėlės
  • 50 g šokolado

Kaip gaminti?

Sausainius sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Ištirpinkite sviestą.

REKLAMA

Į sausainių trupinius supilkite skystą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir formuokite sausainių sluoksnį. Prispauskite stiklinės dugnu ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Suplakite varškę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir 150 ml grietinėlės.

REKLAMA

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią želatiną įdėkite į vandens vonelę, ir palaukite, kol ji visiškai ištirps. Sumaišykite su varškės mase.

REKLAMA

Pusę formoje esančios varškės masės sudėkite ant sausainių, išdėliokite braškes ir supilkite likusią varškės masę. 3 valandas palaikykite šaldytuve.

Pašildykite 100 ml grietinėlės. Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite.  Gautą masę užpilkite ant paruošto deserto. Galite papuošti šokolado drožlėmis arba braškių griežinėliais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].