Jei manote, kad svarbiausia yra skonis, turbūt niekada nematėte cukruotų braškių cukatų! Tai toks atvejis, kai ir skonis, ir fantastiška išvaizda dera tarpusavyje, todėl gali dvigubai pralinksminti. Žinoma, jiems pasigaminti prireiks ne penkių minučių, tačiau draugų ir šeimos narių džiaugsmo šūksniai bus to verti.

REKLAMA

Cukriniams vaisiams patartina rinktis prinokusias, bet tvirtas ir nepažeistas uogas. Uogas reikia kruopščiai nuplauti, ir tik tada pašalinti jų kotelius. Tai reikia daryti būtent tokia tvarka, nes koteliai neleis uogoms sugerti vandens pertekliaus ir dėl to jos netaps ištežusios.

REKLAMA

Patartina naudoti platų indą (pvz., platų puodą), kad nesugadintumėte uogų. 1 kg braškių reikės maždaug 800-900 g cukraus (priklausomai nuo braškių cukringumo). Supilkite cukrų į puodą ir įpilkite apie 200 ml vandens. Padėkite puodą ant viryklės, įjunkite ugnį ir maišykite, kol cukrus ištirps. Kai sirupas užvirs, įpilkite 1-2 žiupsnelius citrinos rūgštelės.

REKLAMA

Tada į sirupą suberkite braškes. Švelniai, nepažeisdami uogų, pamaišykite, kad jos iš visų pusių pasidengtų sirupu. Kai sirupas vėl užvirs, dar 2-3 minutes pavirkite uogas. Tada išjunkite kaitrą ir palikite viską galutinai atvėsti.

REKLAMA

Kai sirupas atvės, nupilkite jį į mažesnį puodą ir vėl uždėkite ant viryklės bei leiskite jam užvirti.

REKLAMA

Iš karto po to, supilkite sirupą ant uogų ir ant vidutinės ugnies pavirinkite. Tada vėl išjunkite ugnį ir palikite sirupą bei uogas atvėsti.

REKLAMA

Tada pakartokite visą procesą: nusunkite sirupą, užvirinkite jį, supilkite ant uogų ir vėl užvirinkite (ir virkite 1 minutę). Tačiau šį kartą sirupą atskirai nuo uogų reikia virti ilgiau, kad jis sutirštėtų. Norėdami patikrinti, ar masė tinkamos konsistencijos, įpilkite truputį į lėkštę ir paskirstykite po ją. Leiskite sirupui šiek tiek atvėsti ir perbraukite šaukštu: jei  šonai nesusilieja, sirupas jau paruoštas.

REKLAMA

Kai dubens turinys vėl visiškai atvės, uogas galima bus išdžiovinti. Šaukštu nusausinkite kiekvieną uogą, leiskite sirupo pertekliui nubėgti ir išdėliokite braškes ant padėklo ar bet kokio kito tinkamo paviršiaus. Džiovinkite jas ant palangės. Svarbu jas kelis kartus per dieną apversti vis į kitą pusę ir pakeisti padėkliuką. Taip pat galite džiovinti cukruotas uogas orkaitėje 35-40°C temperatūroje, tačiau tuomet reikia kartkartėmis išimti skardą ir leisti joms atvėsti, nes šilto uogos visada būna minkštos, todėl kyla pavojus, kad jos per daug išdžius.

REKLAMA

Po 4-5 dienų jūs turėsite neįtikėtino grožio ir skanumo cukatus.

REKLAMA

Daugiau informacijos apie visą cukruotų braškių gamybos procesą rasite toliau pateiktame vaizdo įraše.

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].