Ypatingai ploni ir skanūs lietiniai blynai. Kepkite juos nedelsiant

Atrodytų, kad Užgavėnės jau seniai praėjo, bet aš vis tiek kiekvieną sekmadienį valgau blynus. Mano šeima kiekvieną savaitgalio rytą reikalauja mėgstamiausio skanėsto. Kartais blynai būna valgomi su grietine ar uogiene, o kartais – ir vieni. Kad visi sočiai pavalgytų, aš kepu specialius blynus iš 4 kiaušinių.

REKLAMA

Šis receptas yra labai lengvai įsimenamas. Jame yra 4 pagrindiniai ingredientai, kurių reikia po 4 šaukštus. Juokingiausia, kad toks mažas produktų kiekis leidžia iškepti tikrai daug blynų. O svarbiausia, kad blynai iš 4 kiaušinių gaunasi labai ploni.

blynai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Kvietinių miltų 4 šaukštų
  • Druskos 0,5 šaukštelio
  • Cukraus 3-4 šaukštų
  • Krakmolo 4 šaukštų
  • Pieno 500 ml
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų

Gaminimas:

Pirmiausia sumaišykite sausus ingredientus. Į gilų indą suberkite druską ir cukrų. Ten pat supilkite kvietinius miltus ir krakmolą. Išmaišykite.

Į tą patį indą įmuškite 4 kiaušinius. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Aš tai darau su virtuviniu kombainu, bet galite plakti ir su šluotele.

REKLAMA

Po truputį plakdami, į dubenį supilkite šiltą pieną ir porą šaukštų augalinio aliejaus. Turėtumėte gauti tešlą su daug oro burbuliukų.

REKLAMA

Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite iškeptus blynus vienas ant kito, sutepdami sviestu.

blynai

REKLAMA
Plonieji blynai mūsų namuose būna kepami kartą per savaitę. Pavasarį blynus patiekiu su kreminiu sūriu ir uogiene, o vasarą – su šviežių uogų ir vaisių įdaru. Tikri čempionų pusryčiai! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].