Skaniausi pasaulyje, auksiniai daržovių blynai. Išbandykite

Būna, kad nusipirkus žiedinio kopūsto galvą, padedame ją į šaldytuvą, o po poros mėnesių turime iškart išmesti į šiukšliadėžę. Ir viskas, nes šis produktas nėra siejamas su kuo nors ypatingu skaniu. Jei atvirai, jei vis dar nesate patenkintas žiedinių kopūstų skanėstais, tada tiesiog nesusidūrėte su sėkmingu receptu.

REKLAMA

Auksiniai blynai yra būtent tas patiekalas, nuo kurio užsimezga šilti santykiai su šia daržove. Pagal savo išvaizdą jų negalima atskirti nuo visų mėgstamų bulvinių blynų, o kopūstų skonis kartu su kitais ingredientais pastebimai pasikeičia. Išbandykite, būsite maloniai nustebinti.

Jums reikės:

  • Žiedinio kopūsto 1 kg
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Majonezo 3 šaukštų
  • Kvietinių miltų 3 šaukštų
  • Kepimo miltelių 0,25 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui

blynai

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite kopūstus, išardykite juos į mažus žiedynus, sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir palikite valandai.

Suberkite daržoves į kiaurasamtį, tada perdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte vandenį. Kopūstus sumalkite maišytuvu. Gautą masę suberkite į gilų dubenį.

REKLAMA

Gautą masę išplakite su kiaušiniais, majonezu, sijotais miltais ir kepimo milteliais. Maišykite ingredientus, kol mišinys taps vientisas.

Įdėkite blynus į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi, kepkite juos iš abiejų pusių, kol pagels.

REKLAMA

Auksiniai blynai gali būti patiekti karšti su grietine arba mėgstamais padažais. Pasirinkus šį receptą, kopūsto galva niekada daugiau nepasimes jūsų šaldytuve.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].