Latviški obuolių blynai. Išbandykite šį receptą jau dabar

Vienas mėgstamiausių Europos desertų yra obuolių blynai. Mūsų šalyje jie nėra labai garsūs savo originaliu pavadinimu, tačiau Europoje – tikra įžymybė. Manoma, kad yra 2 šio patiekalo versijos: vokiečių ir latvių. Vokiška versija yra labiau panaši į bandelę, tačiau latviška, mūsų nuomone, labiau verta dėmesio.

blynai

Nešvaistykime laiko ir paruoškime šiuos blynus, juolab kad ingredientų jiems galima rasti beveik bet kuriame šaldytuve. Jums reikės šiek tiek pieno, kiaušinių ir obuolių.

Kalbant apie obuolius. Mūsų blynams geriausia rinktis minkštas veisles. Tada minkštimas tešlai suteiks savo skonį, o patiekalas bus turtingo aromato. Puiki proga eksperimentuoti.

blynai

Laikas pradėti ruošti mūsų blynus.

Latviški obuolių blynai

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 125 ml 20% grietinėlės
  • 75 ml pieno
  • 30 g sviesto
  • 80 g miltų
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2 g druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 obuolio
  • 2 šaukštų aliejus
  • 50 g cukraus pudros
  • medaus, grietinės pagal skonį

Gaminimas:

Supilkite grietinėlę, pieną ir sviestą į nemetalinį indą ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatykite laiką 30–40 sekundžių, o tuo tarpu kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Supilkite skystį iš mikrobangų krosnelės į gilų dubenį. Įpilkite cukraus ir trynių, energingai išmaišykite gautą masę šluotele.

blynai

Kiaušinių baltymus ir druską išplakite iki putų. Į pieno mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite.

Įtarkuokite obuolį tiesiai į mišinį. Dar kartą sumaišykite. Į tešlą įmaišykite kiaušinio baltymus.

blynai

Plačią keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite 4 šaukštus tešlos. Formuokite blyną ir kepkite, kol ant paviršiaus pasirodys burbuliukai. Švelniai apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių.

Paruoštus blynus apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Patiekite su medumi arba grietine.

blynai

Toks skanėstas, nors iš pirmo žvilgsnio atrodo pažįstamas, namų meniu įneš naujumo. Svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o mėgautis neįprastos tešlos gaminio skoniu su karšta saldžia arbata.

Šie naminiai blynai patiks visai šeimai. Skanaus.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].