Itin ploni lietiniai blynai. Patiks net išrankiausiems

Kažkas prideda kepimo miltelių, o kiti – vanilės. Kai kuriems žmonėms patinka storesni, o kitiems – kuo plonesni blynai, tuo geriau. Sutikite, kiekviena šeimininkė ruošia blynus savaip ir kiekvienu būdu jie gaunasi labai skanūs.

REKLAMA

Tačiau šio tradicinio patiekalo mėgėjams turime puikių naujienų. Dabar jums pasakysime, kaip per 10 minučių iškepti itin plonus ažūrinius blynus.

blynai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pieno 500 ml
  • Kvietinių miltų 280 g
  • Vandens 500 ml
  • Cukraus 3-4 šaukštų
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 3 šaukštų
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir augalinį aliejų. Įpilkite pieno, įberkite truputį druskos. Išmaišykite.

Dabar lėtai persijokite miltus į dubenį, nuolat maišydami. Kai mišinys tampa daugmaž vienalytis, supilkite į jį verdantį vandenį. Dar kartą išmaišykite viską iki vientisos masės.

REKLAMA

Keptuvę blynams kepti patepkite augaliniu aliejumi. Įpilkite pusę samčio tešlos ir paskirstykite po visą keptuvę.

REKLAMA

Netrukus blyną apverskite ir dar šie tiek pakepkite. Iš tokio ingredientų kiekio gausis 24 itin ploni ažūriniai blynai.

blynai

REKLAMA
Blynuose esančių skylučių paslaptis yra ta, kad juos reikia kepti labai karštoje keptuvėje, bet su nedideliu kiekiu tešlos. Svarbu paminėti, kad blynų įdaras turi būti pakankamai kietas, kad neištekėtų pro skylutes.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].