Tikra tiesa – blynai turi būti purūs. Kad ir su kokiais priedais žadate valgyti blynus, vienas dalykas nesikeičia – visada norisi iškepti tobulus purius blynus. Dėl to kartais galima net ir truputį padauginti sodos ar kepimo miltelių. Tačiau purūs blynai su pienu, pasirodo, iškyla visai ne dėl kepimo miltelių. Paslaptis slypi baltymuose ir pačiame gaminimo būde. Norite sužinoti, ką reikia daryti? Skaitykite toliau!

REKLAMA

Pirmiausia reikia užmaišyti tešlą su jau gerai išplaktais baltymais. Tik tada blynai neišsileis ir išlaikys savo formą. Antra, jie geriau iškils, jei juos kepsite uždengę keptuvę. O apie trečiąjį niuansą siūlome sužinoti iš paties recepto.

REKLAMA

Ingredientai

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus – 10 g
  • Pienas – 100 ml
  • Saulėgrąžų aliejus – 3 valg. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Cukrus – 2 valg. š.
  • Kvietiniai miltai – 160 g
  • Kepimo milteliai – 1 arb. š.
  • Vanduo – 3 valg. š.

Gaminimo eiga

1. Svarbiausia atsargiai atskirti baltymus nuo trynių. Tada išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki putų. Suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys tvirtos baltos smailės.

REKLAMA

2. Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir šaukštu saulėgrąžų aliejaus atskirame inde.

REKLAMA

3. Išmaišykite pusiau skystą tešlą, į pieno mišinį po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Po to švelniai sumaišykite su baltymais. Baltymų patartina dėti po truputį, šaukštais.

REKLAMA

4. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir šaukštu dėkite tešlą į keptuvę. Kai blynai šiek tiek pakeps, ant kiekvieno blyno viršaus uždėkite dar po šaukštą tešlos, kad blynai būtų storesni.

REKLAMA

5. Į keptuvę įpilkite truputį vandens, kad būtų iš ko susidaryti garams, uždenkite ir troškinkite porą minučių. Nuimkite dangtį, apverskite blynus ir pakepinkite, kol apkeps ir iš kitos pusės. Skanaus!

REKLAMA

Kepiniai su išplaktais baltymais kartais dar vadinami japoniškais, nes būtent tokio tipo blynus itin mėgsta japonai. Pienas dažnai gali būti pakeičiamas kefyru, siekiant dar didesnio storio. Svarbiausia išlaikyti lengvą tešlos konsistenciją, kad blynai nesukristų. Kai įprasite juos kepti dviem sluoksniais, būtinai pabandykite įdėti smulkiai pjaustytų obuolių ar džiovintų abrikosų – taip dar skaniau.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].