Mūsų šeima mėgsta blynus. Ypač šiuos, varškės, jie vadinami “Khichina” ir gali būti gaminama su skirtingais įdarais. 

REKLAMA

Šiems pyragėliams jums reikės:

REKLAMA

Kvietiniai miltai – 400 g

REKLAMA

Kefyras – 250 ml

REKLAMA

Soda – 1 šaukštelis,

REKLAMA

Druska – ½ šaukštelio,

REKLAMA

Sūris (geriausia kietas) – 200 g,

REKLAMA

Žalumynai – 20 g,

REKLAMA

Česnakai – 2 skiltelės,

REKLAMA

Sviestas (tepimui) – 100 g.

REKLAMA

Paruošimo būdas “Khychiny su sūriu ir žolelėmis”:

Įpilkite sodą į kefyrą, sumaišykite ir palikite 5 minutes. Į miltus įpilkite druskos, tada kefyrą su soda ir minkykite tešlą.

REKLAMA

Iš tešlą padaliname ją į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką apvoliokite miltuose ir dėkite į maišelį 10 minučių.

REKLAMA

Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios trintuvės, tada įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą  iškočiokite į apkritimą, kurio skersmuo 10 cm, formą, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir surinkite lyg maišą. Ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio.

REKLAMA

Kepkite sausoje keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].