Moliūgas dėl savo turtingos sudėties pagrįstai laikomas „rudens karaliumi“, nes turi teigiamą poveikį sveikatai. Todėl iš šio vertingo produkto verta išmokti gaminti įvairius skanius patiekalus. Pavyzdžiui, galite pavaišinti šeimą gardžiais blynais.

REKLAMA

Kokių produktų jums reikės:

  • Pusės kilogramo moliūgų
  • 2,5 šaukšto miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Vidutinio dydžio kiaušinio.

Kaip gaminti

REKLAMA
  1. Moliūgą reikia atsargiai nulupti. Įsitikinkite, kad peilis yra pakankamai aštrus, nes žievę pašalinti labai sunku. Taip pat turėtumėte pašalinti sėklas ir minkštimą.
  2. Tada moliūgą sutarkuokite tarka.
  3. Galite naudoti bet kurią pusę.
  4. Verta prisiminti, kad tarkavimas stambia tarka šiek tiek pailgina gaminimo laiką.
  5. Sudėkite tarkuotą moliūgą į dubenį ir sumaišykite su kiaušiniu bei žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Nepamirškite, kad gali prireikti daugiau miltų, jei tešla išeitų per skysta.
  6. Įkaitinkite keptuvę su bekvapiu aliejumi, kepkite ant vidutinės ugnies maždaug dvi minutes.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].