Tai – puikaus naminio deserto receptas. Šis desertas puikiai tinka prie puodelio aromatingos kavos.

REKLAMA

Minkštas ir purus biskvitinis desertas su gardžiu kremu ir uogiene tikrai nepaliks abejingų.

Šis skanėstas tinka bet kokiai progai.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 80+40 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 55 g augalinio aliejaus
  • 75 ml pieno
  • 90 g kvietinių miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 100 g saldžiarūgštės uogienės (naudojau braškių)
  • 300 g minkštos kreminės varškės
  • 80 g cukraus pudros
  • 230 g plakamos grietinėlės
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus supilkite į atskirą dubenį.

Įberkite druskos ir išplakite iki putų.

REKLAMA

Plakdami  įberkite dalį cukraus.

REKLAMA

Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių trynius.

Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki šiek tiek purios masės.

REKLAMA

Plakdami supilkite aliejų ir pieną.

REKLAMA

Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Sumaišykite su šluotele.

Palaipsniui švelniai sumaišykite kiaušinių trynių ir baltymų mišinius.

REKLAMA

Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite per visą paviršių.

REKLAMA

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 160°C  temperatūroje 20-25 minutes.

REKLAMA

Iškeptą biskvitą išimkite iš kepimo skardos, nuimkite popierių ir išlyginkite kraštus.

REKLAMA

Biskvitą padalinkite į tris lygias dalis.

Aptepkite uogiene.

REKLAMA

Į indą supilkite minkštą varškę arba maskarponę, cukrų, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir išplakite mikseriu.

REKLAMA

Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto biskvito.

Kremu aptepkite deserto viršų ir šonus.

REKLAMA

Desertą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

REKLAMA

Nupjautus biskvito likučius sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Deserto šonus  apdėliokite trupiniais, o viršų papuoškite granatų sėklomis ir rozmarinu.

REKLAMA

Galiausiai desertą pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Štai ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.