Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietinių sijotų miltų – 370-380 g
  • Kiaušinių – 2 vnt.
  • Sviesto – 160 g
  • Cukraus – 120 g
  • Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
  • Žiupsnelio druskos
  • Obuolių – 5-6 vnt. (1000–900 g)
  • Rudojo cukraus – 100 g
  • Cinamono – 1 arbatinio šaukštelio
  • Razinų – 50 g
  • Kukurūzų krakmolo – 30 g

Tešlos apibarstymui:

REKLAMA
  • Maltų riešutų
  • Maltų sausainių ar džiūvėsėlių

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite tešlą.

REKLAMA

Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.

Įdėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir sumaišykite su miltais.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinį ir įdėkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Paruoškite vientisą tešlą, jei reikės, taip pat galite įpilti 2 šaukštus pieno.

REKLAMA

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol pasiruošite įdarą. Arba galite įdėti į šaldiklį 5-7 minutėms.

Pirmiausia įdarui sutarkuokite obuolius.

REKLAMA

Krakmolą sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

REKLAMA

Į paruoštą obuolių mišinį įdėkite įberkite razinų.

REKLAMA

Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus sutepkite sviestu.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į dvi dalis – didesnę ir mažesnę.

REKLAMA

Didesnę tešlos dalį iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir tada, prilaikant voleliu, įdėkite į kepimo formą.

REKLAMA

Tešla išklokite visą kepimo formos dugną ir kraštus, o perteklinę tešlą apipjaukite peiliu.

REKLAMA

Ant tešlos suberkite džiūvėsėlius, riešutus ar susmulkintus sausainius, ir paskleiskite įdarą per visą tešlos plotį ir palikite mažą kraštelį, kurio nereikia užberti įdaru.

REKLAMA

Iš likusio tešlos, kurią taip pat reikia iškočioti, išpjaukite nedidelius apskritimus.

REKLAMA

Šiuos apskritimėlius sudėliokite vieną šalia kito ant įdaro, kad jie vos liestųsi ir šiek tiek suliptų.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 minučių.

REKLAMA

Pyrago iš karto neišimkite, leiskite šiek tiek jam atvėsti formoje, ir tik tada išimkite ir palikite visiškam atvėsimui. Tada galėsite patiekti ant stalo.

REKLAMA

Galite šį pyragą apibarstyti cukraus pudra.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].