Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.

Kas prisimena senus gerus laikus, kai mokyklos kavinėje buvo galima pajusti šviežiai keptų beliašų aromatą? „Mokykliniai” beliašai ne tik primena tuos nostalgiškus laikus, bet ir paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei galėtumėte pagalvoti.

Šiuo nesudėtingu receptu galite sugrąžinti į savo namus gardžius, minkštus ir burnoje tirpstančius beliašus, kurių skonis pradžiugins ne tik jus, bet ir jūsų šeimos narius.

Produktų, iš kurių pagaminsite 15 beliašų, sąrašas:

  • Vanduo – 200 gramų
  • Miltai – + \ – 2,5 puodelio
  • Cukrus – 20 gramų
  • Sausos mielės – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska – vienas arbatinis šaukštelis
  • Augalinis bekvapis aliejus – 40-60 gramų

Receptas:

Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, tris šaukštus miltų ir mieles. Masę paliekame tol, kol mielės sureaguos – turėtų atsirasti burbuliukų.

Praėjus 15 minučių po burbuliukų susidarymo, įmaišykite miltus, prieš tai juos sumaišydami su druska. Įpilkite sviesto ir pradėkite minkyti tešlą. Po to paruošta tešla turi pastovėti, kad įgautų reikiamą elastingumą. Tai būtina, jei norite, kad su tešla būtų patogu dirbti.

Tuo metu paruošime įdarą. 15 beliašų reikalinga 400 gramų paruošto faršo.

Norint paruošti faršą, mums reikalingi produktai:

  • Mėsa – 250 gramų
  • Svogūnai – 120 gramų
  • Švieži arba šaldyti svogūnų laiškai – 30 gramų
  • Druska ir juodieji pipirai.

Jei nerimaujate, kad beliašai nepakankamai gerai iškeps, pirmam kepimui galite naudoti maltą jautieną. Visada geriausia imti pusę kiaulienos ir pusę jautienos.

Mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale, įdėkite druskos, pipirų, įdėkite smulkiai supjaustytų žalių svogūnų ir sumaišykite.

Padalinkite tešlą į 15 lygių dalių, iš kurių suformuokite apskritimus. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį įdėkite nedidelį kiekį mėsos ir susukite tešlą į rutulį. Įdaro neturėtų būti daug, nes nespės pilnai iškepti.

Mūsų trijų asmenų šeima vienu metu suvalgo daugiausia aštuonis beliašus, nes jie labai sotūs. Visada naudoju aukštos kokybės mėsą.

Perkant beliašus gatvėje, jie ne tik kad nemažai kainuoja, bet niekas nežino, iš ko jie yra pagaminti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---