Labai skanus tortas. Jis tiesiog tirpsta burnoje!

REKLAMA

Sudėtis

Tešlai:

1 puodelis cukraus

2 kiaušiniai

REKLAMA

2 šaukštai medaus

100 g sviesto

REKLAMA

1 šaukštelis sodos

2,5 puodelio miltų

REKLAMA

Kremui:

0,75 litro pieno

1 puodelis cukraus

REKLAMA

3 kiaušiniai

3 šaukštai krakmolo arba miltų

REKLAMA

200 g minkšto sviesto

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite medų ir sviestą. Viską sumaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Suberkite sodą ir vėl uždėkite ant ugnies. Intensyviai maišykite, kol masė padidės 2 kartus, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti.

REKLAMA

Plonai iškočiokite tešlą ir suskirstykite į biskvitus. Jie iškepa labai greitai. Ar iškepę, patikrinkite pagal spalvą: jie turi būti šviesiai rudi. Vieną biskvitą sutrupinkite į trupinius ir palikite pyrago papuošimui.

REKLAMA

Paruoškite kremą. Sumaišykite pieną, cukrų ir kiaušinius, krakmolą, užvirinkite, atvėsinkite ir dalimis supilkite į minkštą sviestą. Kiekvieną kartą įpylę išplakite šluotele ar maišytuvu. Kremas paruoštas.

REKLAMA

Ištepkite biskvitus kremu ir sudėkite vieną ant kito. Torto šonus ir viršų ištepkite kremu. Tada apibarstykite trupiniais. Leiskite tortui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].