Šie blynai kepami su įvairiais įdarais, tačiau šiame recepte naudojamas įdaras su sūriu ir žolelėmis.

REKLAMA

Sudėtis:

400 g miltų

REKLAMA

250 ml kefyro

1 šaukštelis sodos

REKLAMA

0,5 šaukštelio druskos

200 g sūrio

REKLAMA

20 g žalumynų

2 skiltelės česnako

REKLAMA

100 g sviesto

Gaminimas:

Suberkite sodą į kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes.

REKLAMA

Į miltus suberkite druską, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą.

REKLAMA

Iš tešlos formuokite pailgą formą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos gabalėlį pavoliokite miltuose, suformuokite nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdėkite į maišą.

REKLAMA

Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios tarkos, įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Rankomis tešlą suformuokite į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 cm, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir užlenkite galus ir formuodami krepšelį.

REKLAMA

Rankomis paspauskite gautą krepšelį ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio ir 20 cm skersmens apskritimą.

REKLAMA

Kepkite keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepant išsipūtė, pradurkite iš šono ir išspauskite orą.

REKLAMA

Paruoštas blynus sutepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leiskite šiek tiek pastovėti.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].