Be galo skanūs blynai: kaip iškepti krūvą kvapnių blynų vos per pusvalandį!

Šie blynai kepami su įvairiais įdarais, tačiau šiame recepte naudojamas įdaras su sūriu ir žolelėmis.

Sudėtis:

400 g miltų

250 ml kefyro

1 šaukštelis sodos

0,5 šaukštelio druskos

200 g sūrio

20 g žalumynų

2 skiltelės česnako

100 g sviesto

Gaminimas:

Suberkite sodą į kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes.

Į miltus suberkite druską, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą.

Iš tešlos formuokite pailgą formą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.

Kiekvieną tešlos gabalėlį pavoliokite miltuose, suformuokite nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdėkite į maišą.

Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios tarkos, įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

Rankomis tešlą suformuokite į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 cm, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir užlenkite galus ir formuodami krepšelį.

Rankomis paspauskite gautą krepšelį ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio ir 20 cm skersmens apskritimą.

Kepkite keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepant išsipūtė, pradurkite iš šono ir išspauskite orą.

Paruoštas blynus sutepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!

Šaltinis