Bandelės su obuoliais, cinamonu ir karamele - kiekvienas smaližius bus patenkintas

Labai skanios mielinės bandelės, kurias pagardinti galite prieskoniais, obuoliais ir karamele. Jas labai paprasta paruošti, be to, ilgai neužtruksite. Nudžiuginkite savo artimuosius.

REKLAMA

Citrininiai sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 150 ml pieno
  • 50 ml vandens
  • 3-3,5 puodelio miltų
  • 50 g cukraus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • greitai veikiančios mielės
  • 2 valgomieji šaukštai pieno miltelių
  • 1 kiaušinis.

Įdarui:

  • 120 g rudojo cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • 5 valgomieji šaukštai ištirpinto sviesto
  • 1-2 dideli obuoliai
  • 50 g pekano arba graikinių riešutų;
  • 120 g skystos karamelės.

receptai, bandelės

REKLAMA

Gaminimas:

Pakaitinkite pieną ir sviestą. Į maišytuvą įdėkite miltų, cukraus, druskos, pieno miltelių ir mielių. Įpilkite šilto pieno ir sviesto mišinį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.

Jei tešla prilimpa prie dubenio šonų, įdėkite daugiau miltų, suformuokite rutulį. Minkykite pamažu maždaug dar 5 minutes.

REKLAMA

Išimkite tešlą ir uždenkite plastikine plėvele. Leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių.

Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir maltą muskatą iki vientisos masės.

REKLAMA

Kai tešla pastovės, padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą kočėlu iškočiokite į 35×25 cm stačiakampį.

REKLAMA

Galite pagražinti kraštus picos peiliu, jei norite, kad tešla išeitų visiškai stačiakampio formos.

Ištirpintą sviestą tolygiai paskirstykite ant tešlos paviršiaus ir apibarstykite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlius ir riešutus. Ištepkite pusę puodelio karamelės.

REKLAMA

bandelės

Tešlą stipriai susukite, supjaustykite lygiomis dalimis ir padėkite į šiltą vietą. Uždenkite ritinius rankšluosčiu ir palikite pakilti mažiausiai 20-25 minutėms.

REKLAMA

Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje 15–18 minučių arba tol, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5-10 minučių.

REKLAMA

Apipilkite karamelės padažu ir patiekite šiltą su karamele arba cukraus pudra. Skanaus!

bandelės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].