Baklažanų kotletai: beveik tokie patys kaip mėsos!

Baklažanų kotletai nepaliks abejingų. Šis daržovių patiekalas, atrodo, nė kiek nesiskiria nuo mėsos kotletų. Tiesiog privalote juos išbandyti.

REKLAMA

Ingredientai:

  • baklažanai – 2 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • bulvės – 4 vnt.
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • česnakai – 2 skiltelės
  • druska, pipirai, prieskoniai, kalendra – pagal skonį.

Padažui:

  • grietinė – 60 g
  • majonezas – 60 g
  • žolelės, česnakai, druska ir pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Nuluptus baklažanus ir svogūnus sutrinkite trintuvu. Perkelkite į sietelį ir nusausinkite. Morkas ir bulves sutarkuokite. Sumaišykite visas daržoves, išskyrus bulves, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių, žolelių ir įdėkite miltų.

Iš bulvių masės formuokite pyragėlį, į vidų dėkite daržoves ir formuokite didelį kotletą. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir tada sudėkite juos į kepimo indą. Padažui visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant kotletų. Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 20 min. Skanaus!

REKLAMA

keptuvė, Baklažanų kotletai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].