Baklažanas yra daržovė, kuri dažnai nepakankamai vertinama. Tačiau iš jos galima pagaminti dešimtis puikių patiekalų: paprastų ir tuo pat metu labai subtilių. Pavyzdžiui, korėjietiškas baklažanų salotas. Tai aštrus, pikantiškas užkandis rytietiškų patiekalų mėgėjams. Pagal šį receptą visi, kurie didžiuojasi galėdami vadinti save gurmanais, turėtų išmokti gaminti baklažanus korėjietiškai.

REKLAMA

Korėjietiškų baklažanų gaminimas

Korėjietiški patiekalai yra stebinantys ir neįprasti mūsų šalies žmonėms. Vien ko yra verti marinuoti vištienos skrandukai, vadinami hee. Nors korėjietiškiems baklažanams nesuteiktas atskiras pavadinimas, tai labai skanios ir aštrios salotos. Ar patikėsite mūsų žodžiu ir pabandysite pasigaminti šį daržovių užkandį? Siūlome pradėti gaminti kartu.

REKLAMA

Sudedamosios dalys, kurių jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g baklažanų
  • 1 svogūno
  • 150 g spalvotų paprikų
  • 1-2 morkų
  • 4-5 skiltelių česnakų
  • 0,2 g aštrių šviežių pipirų
  • 1 šaukštelio kalendros
  • 6-8 pipirų žirnelių
  • 1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų
  • 1 valgomojo šaukšto ryžių vyno acto
  • 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 4 valgomųjų šaukštų petražolių ir kalendrų

Paruošimo būdas:

Nuplaukite baklažanus ir nupjaukite jų galiukus. Perpjaukite baklažanus per pusę, o tada supjaustykite į ketvirčius. Jei baklažanai yra labai dideli ir minkšti, galite išimti sėklas iš vidurio. Tada baklažanus supjaustykite juostelėmis, kad ant kiekvieno griežinėlio liktų odelė.

REKLAMA

Baklažanus pasūdykite ir permaišykite. Sudėkite juos į sietelį, o sietelį su baklažanais padėkite į dubenį. Ant baklažanų viršaus uždėkite sunkią lėkštę, kad nuo jų nubėgtų sultys. Palikite juos taip pabūti 1 ar 2 valandas. Tada nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu, kad daržovės būtų visiškai sausos.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite kitas daržoves. Sutarkuokite morkas korėjietiška morkų tarka. Svogūnų žiedus supjaustykite į 4 dalis. Paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais. Paprikas supjaustykite plonais pusžiedžiais. Taip pat susmulkinkite česnakus. Smulkiai supjaustykite žoleles.

REKLAMA

Daržovių kepimas

REKLAMA

Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Dar kartą nusausinkite baklažanus ir sudėkite juos į keptuvę. Kepkite juos vienu sluoksniu ant didelės ugnies 2-3 minutes, kelis kartus pamaišydami. Po to juos sudėkite į salotų indą.

REKLAMA

Juoduosius pipirus ir kalendrą suberkite į smulkintuvą ir sumalkite. Į įkaitintą keptuvę suberkite prieskonius ir aštriąją raudonąją papriką. Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūnus. Pakepkite 1 minutę. Tada į keptuvę sudėkite morkas. Išmaišykite ir pakepkite dar 30 sekundžių. Sudėkite daržoves į indą su baklažanais.

Į troškintas daržoves suberkite česnakus, paprikas ir žoleles. Supilkite ryžių actą, sojų padažą ir medų. Sezamo sėklas lengvai paskrudinkite keptuvėje ir taip pat suberkite į baklažanų indą. Viską išmaišykite.

REKLAMA

Uždenkite salotas lėkšte ir palikite šaldytuve 2-4 valandoms. Tada patiekite ant stalo arba sudėkite į stiklainius ir užkonservuokite.

REKLAMA

Šiame vaizdo įraše išsamiai parodyta, kaip ruošti baklažanus korėjietiškai.

REKLAMA

Reikia pripažinti, kad užkandis kvepia neįtikėtinai gardžiai! Šiek tiek rūgštus, saldokas skonis, kurio negalima palyginti su niekuo kitu. Labai rekomenduojame išbandyti!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].