Mes puikiai žinome, kad mūsų mieli skaitytojai mėgsta žiemai pasigaminti įvairių daržovių konservų. Todėl stengiamės nedelsti ir skelbti naujus įdomius konservavimo receptus. Taigi, šiandien jums paruošėme įdomų baklažanų suktinukų su morkomis ir paprikomis receptą.

REKLAMA

Marinuoti baklažanų suktinukai puikiai tinka prie mėsos ir bulvių patiekalų. O šio užkandžio dėka, bet koks patiekalas atrodys šventiškai! Tikimės, kad receptas jums tikrai patiks! Laukiame jūsų atsiliepimų komentaruose. O dabar paskubėkite išbandyti receptą!

REKLAMA

BAKLAŽANŲ SUKTINUKŲ RECEPTAS

INGREDIENTAI VIENAM LITRINIAM STIKLAINIUI

REKLAMA
  • 500 g baklažanų
  • 1 morka
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 saldžioji paprika
  • Nedidelis ryšulėlis šviežių žolelių
  • Pipirai
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus
  • 0,5 šaukštelio acto esencijos
  • Vanduo

GAMINIMO BŪDAS

Pirmiausia labai gerai nuplaukite baklažanus ir nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais. Švarius baklažanus supjaustykite išilgai plonais griežinėliais ir pašalinkite galus.

REKLAMA

Supjaustytus baklažanus išdėliokite ant lėkštės, pasūdykite ir palikite 20 minučių pastovėti. Po to nuplaukite griežinėlius po tekančiu vandeniu ir nusausinkite tais pačiais popieriniais rankšluosčiais.

Tai daroma siekiant atsikratyti baklažanų kartumo.

REKLAMA

Tada nulupkite morkas ir nuplaukite paprikas. Po to daržoves supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į atskirą švarią lėkštę.

REKLAMA

Galop į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite baklažanų griežinėlius ant vidutinės ugnies, kol jie iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Tada ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėkite paprikos, morkos gabalėlius ir šiek tiek žolelių, ir viską suvyniokite į suktinukus.

REKLAMA

Tada sudėkite česnako skilteles, paprikas ir suktinukus į švaraus vieno litro talpos stiklainio vidų.

Po to į pripildytą stiklainį supilkite cukrų, druską ir acto esenciją. Galiausiai užpilkite verdančiu vandeniu ir stiklainį uždarykite dangteliu.

REKLAMA

Beje, stiklainių, skirtų šiems suktinukams, sterilizuoti nebūtina, tačiau dangteliai turi būti iš anksto išvirinti. Konservus laikykite vėsioje vietoje (geriausia sandėliuke arba rūsyje).

REKLAMA

Tokie užkandžiai daug kainuoja. Tikimės, kad įvertinsite šį receptą ir būtinai pasigaminsite porą stiklainių žiemai. Ar kada nors jūs bandėte tokius suktinukus?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].